A dolgos és sűrű hétköznapokat követően az ember már epekedve várja a jól megérdemelt nyaralást.

De mi következik utána? 

Légüres tér, ismét a mókuskerék, no meg egy jó adag szennyes, ami felgyülemlett a családi kiruccanás során? 

Az ember hajlamos a nyaralás eufórikus állapotából hirtelen hazajőve mély depresszióba, feszültségbe esni. Milyen jó lenne megtartani azt a vidám, könnyed, fesztelen állapotot, amit a pihenés és az élmények eredményeként elkönyvelhetünk!  Nem ördögtől való ez Hölgyeim!

Lássunk pár tippet, hogyan szokjunk vissza a hétköznapokba nyaralás után:

1. Csináljunk offline képes albumot a szabadságunk során készült fotókból! Nem viccelek, manapság az ember gyorsan feltölti Facebookra, Instagramra a legszebb, legelőnyösebb fotóit, majd ellenőrzi, ki likeolta őket. Ezzel szemben viszont, ha kiválogatjuk, majd kinyomtatjuk a képeket és szépen egyesével beillesztjük őket egy albumba, ismét feleleveníthetjük a megszerzett élményeket, ezzel is meghosszabbítva mosolygós kedélyállapotunkat! Nem utolsó sorban pedig a későbbiekben bármikor elővehetjük és átlapozhatjuk emlékeink gyűjteményét! 

2. Írjunk listát a teendőkről és rangsoroljuk őket! Higgyétek el átérzem, kevés annál rettenetesebb dolog van, mint mikor nyaralás után megnyitod a levelezésed és több 1000 olvasatlan e-mail fogad, benne sok-sok kezelendő feladattal... Semmi probléma, örüljünk neki, hiszen ha van munkánk és lelkesen, ügyesen elvégezzük a dolgunkat, jövőre is lehetőségünk lesz elmenni pihenni, szóval szeressük és értékeljük a helyünket! Viszont a kezdeti stresszt úgy csökkenthetjük, ha gondosan összeszedünk minden teendőt és fontossági sorrend szerint rangsoroljuk őket, sőt, akár mellérendelhetjük az időpontot is, amikor el szeretnénk végezni az adott feladatokat. Már ez megkönnyebbülést hoz majd, es könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb is lesz így a feladatok kipörgetése!

3. Öltözködjünk csinosan! Tudooom, ezt senkinek nem kell mondanom, azonban most mégis ejtsünk pár szót róla. Csodaszép, nap csókolta bőrünket ha előnyösen és korunkhoz megfelelően megmutatjuk, rengeteg dícséretet kapunk majd a színünkre vonatkozóan, ami remek alapot ad annak, hogy a nyaralásunkról mesélhessünk és ezáltal ismét endorfin szabaduljon fel testünkben. 

4. Ne feledjétek, 08.25-én ismét Női Klub! Számunkra mindenképp, de bizonyára sokatok számára is az augusztus egyik várva várt eseménye a Női Klub, hiszen ismét találkozunk, elmesélhetjük egymásnak a nyári élményeinket, értékes beszélgetésekben lesz részünk! Olyan programmal készülünk, ami a nyár méltó zárása mellett felkészít minket az őszi időszakra is elsősorban lelkileg, a többi pedig már rajtunk múlik! 

Találkozunk 08.25-én csütörtökön tehát a Szabolcs utcai kórház melletti C épületben 17 órakor! 

Kovács Lili

Csak a Nőknek Magazin és Női Klub ügyvezető igazgató