Nagymamák Világnapja- július 10.

„Mama csak egy van”. Sosem lehetünk eléggé hálásak a Nagymamáknak. Először 1965-ben Lengyelországban ünnepelték meg a nagymamákat és nagypapákat. Van ahol külön, van ahol egyben tartják. Ezen a napon viszont most a Nagymamákat ünnepeljük.

Biztos mindenkinek van egy csodálatos emléke vagy több is, amit a Nagymamájával megélhetett gyerekként.

Strand a Mamával. Sütögetés a kertben. Sütemények sütése. Kirándulás és közös fagyizás. Esti diavetítések. Mind-mind a Mamáknak és az Ő nagy szívüknek köszönhetjük, amivel szeretik gyermekeinket, mint ahogy minket is szerettek.

Csodálatos dolog amikor két generáció így összeér. A gyermeki ártatlanság és rácsodálkozás, ami megmutatja az idősebb korosztálynak, hogy vannak még csodák és az élet gyönyörű. A kicsi gyermek, pedig példaképének tekinti a Nagymamát, aki mindent tud és mindig segít és állandóan türelmes. Bizony ilyenek a Nagymamáink és ezért nemcsak ezen a napon, de hála és dicséret illeti őket.

Ünnepeljük hát őket ezen a napon és kényeztessük őket, érezzék, hogy milyen fontosak ők még mindig. Tapasztalják meg, hogy a pihenés nekik is jár és a kitüntettet figyelem, amikor mi is rájuk figyelünk.

Milyen is legyen ez a nagy nap? Sajnos az én Nagymamám már nem él, de….

Ha élne a Nagymamám, elvinném egy fürdőbe, ahol befizetném masszázsra. Este pedig egy csodálatos vacsorára. Másnap elvinném a távol lévő rokonokhoz, ha úgy kívánja. Lesném minden kívánságát és közben teljesíteném azokat az álmokat, amiket esetleg még nem valósíthatott meg. A legfontosabb feladatomnak tekinteném, hogy ez a nap csak róla szóljon. Virággal és egy csodálatos reggelivel ébreszteném. Majd mikor haza értünk lefeküdnénk és képeket nézegetnénk a múltból és beszélgetnénk egész nap. Ilyen és ehhez hasonló élmények jutnak eszembe, amit jó lenne megélni a Nagymamámmal. Nektek, akiknek még nem késő, ne habozzatok. Hanem varázsoljatok az életükbe egy ragyogó napot, amit soha nem felejt majd el!

Mitruczky Szandra