Az új év, új reményeket fakaszt. Azonban jó tudni, hogy ki kell áradni a tavaszi megújuláshoz. Nem csak a természetben, hanem a szervezetünkben is újra indul az áramlás. Ha odafigyelünk, felismerjük a jelzéseket. Linka útmutatásai segítségül szolgálnak ehhez.

 

Az elmúlt napok kemény hidege után elért minket az enyhülés. Tavasz és Húsvét közeledtén ez sok „könnyel” is jár. A körénk fagyott burkok megnyílnak, a folyadékok megindulnak és kivezetik a télbe felhalmozott lerakódásokat. Ez nagy mozgással, sok átrendeződéssel jár odakünn és idebenn.

 

 

 

 

Tavaszi szél vizet áraszt

 

Ki látott már víz által elmozdított nagy súlyokat megmozdulni? Először kicsit fordít, megbillent, aláás, aztán egy pillanat alatt magával ragad és az eddig terhekkel lefoglalt rész hirtelen felszabadul és új dolgoknak ad teret. Áradás. Milyen szép ez a szó ilyen környezetben. A tested, mint saját szerveződésed sem működik másként. Ha kisebb vizek ugyan és nem is olyan mértékű kitárulkozásban, mint egy folyónál, de összegződnek és utakat törnek a testedben. Érezni fogod, hogy reggelente másképp ébredsz. Néha kellemetlen, mert folyik az orr, izzadhat a tenyér/talp/hónalj és gyakrabban jártok vécére. Erősebb színnel és illattal távozik, ami nem szeretne tovább benn maradni, míg a kertben is megjelennek a színek és illatok, bár sokkal kellemesebben.

 

 

 

Lehet, hogy télen kevesebbet ittunk? Lehet. A szervezet néha rásegít egy kis megfázással, hogy biztosítva legyen az áramlás és a bevitel-kiadás körforgása. Lehet, hogy télen kevesebbet mozogtunk? Lehet. Hát akkor ráz a hideg vagy borzongat a prüszkölés, bemozdít az élet(ünk), a testünk.

 

Figyelj a testedre, élvezd a tavasz áradó életerejét

 

Nem kell megijedni az intenzitásától! Lélegezzünk mélyeket és ne feledjünk el kétszer annyit kifújni az elhasznált légből, mint amennyit beszívtunk a frissből!

 

 

 

Sétáljunk nagyokat például a busz helyett. Fussunk néha a villamos után és emeljük fel a karunkat, ha kapaszkodnunk kell, nyújtózzunk! Forgassuk körbe a szemünket, s a fejünket is! És ezeket a mozdulatokat tegyük meg egymásért is! Sétáljunk egymás társaságában! Ne hagyjuk elmenni a másikat, fussunk érte/hozzá, ha kell! Kapaszkodjuk meg az őszinte érzésinkben bízva és nyújtsunk biztos támaszt ezzel magunk és mások számára.

 

 

 

Ha bemerevedett az arcunk? Mosolyogjunk! Vagy sírjunk, ha jól esik! Engedjük meg a lélek mozdulatait is magunknak! Nézzünk szét magunk körül és kezdjünk el látni, a relativitás elmélete nem butaság! Törvényei élnek a kapcsolatainkra is nem csak a fizika világára. Mennyi rég nem tapasztalt érzet! Annyi örömöt hoz az élet felfedezése, hozzuk mozgásba érte magunkat és környezetünket!

 

Indulhat a Szeretet éve, az önismeret korszaka és a Boldog Élet. Veled.

 

Balla Katalin – Linka

[email protected]

+ 36 70 2463065