Talán ezzel a gondolatommal nem vagyok egyedül, bizony, ez a nyár nem kicsit más a korábban megszokottaknál.  Abban is biztos vagyok, hogy mindenkinek emlékezetes, a karantén miatt mindenképpen vegyes érzelmekkel dúsított. Azt csak remélni tudom, hogy vidámságunkból nem sokat vesztünk és ez az időszak nem lesz a vesztünk, még akkor sem, hogyha annyi mindent másként terveztünk.

Elég csak arra gondolni, hogy mi lett a tervezett nyaralásból?

Engem nagyon is érdekel, hogyan élitek meg ezt a témát. Én személy szerint hálás vagyok, hogy az előző nyáron dúskáltam az utazásokban, csodás tájakon jártam, talán ezért is vagyok elfogadóbb, hogy idén a töredéke sem adatik meg. Úgy fogom fel, hogy most másnak van itt az ideje és nem bosszankodom, hogy nem jutok el elképzelt helyekre. Beérem azzal, hogy ..

”nem utazom Prágába, nincs is eszem ágába,

lemegyek hát spárgába,

nem kerül így drágába! Hálás vagyok, hogy nem kerültem zárkába,

nem vonultam zárdába, nem maradtam pártába, beültem a bárkába.”

Szóval, amint látjátok, igyekszem azt tenni, amit szeretek, mert ez a legfontosabb, tanítom, hogy ne legyél hát otthon kába, konyhában sem otthonkába! Nevessünk sokat, akkor is, ha nincs min, csak merjünk körbe s tükörbe nézni, lássuk meg, mit lát szemünk, mikor zöldségeket beszélünk s nem mindig céklát eszünk.

Nyugtatgatom magam, hogy nem ugrik a Vali kútba,

hogyha nem jut Hollywoodba!

Manapság nem oly fura, ha nem jutunk el Korfura!

Lehet, hogy valakinek ismerősen hangzanak e sorok, igen, verseimből idézek spontán s pont én! Így próbálom magam szinten tartani, ami persze, nem mindig sikerül, de tudom, erre van szükség, ez a végén mindig kiderül, jó, hogy a végén mindenki derül! Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, egy kicsit begubózik az ember, a maszk mögül nehezen bújik elő, bár már nagyon is hiányzik a színház,  a Közönség személyes jelenléte, de nehezen megy a közeledés. Ezt is meg kell tanulni, bizony, a közeledést, miként a közlekedést. Közeledni egymáshoz vagy valamihez. Akinek nagyobb a bátorsága, több a lehetősége, hát tegye! Lépjünk egymáshoz közelebb, alkossunk így egy tömeget! Legyünk őszinték, Emberek, mi a fontos? Igen, a szeretet! S hogy ne tartsunk közben szünetet s ne lássunk benne üzletet! Jó bor követ jó szüretet, jóból még csak jó született! Lehet szent ügy egy üzenet: Adjunk egymásnak ünnepet!

Remélem, hamarosan találkozunk egyre több rendezvényen, kulturális eseményen! Adja Isten, találkozzunk mindenkivel egészségben!

mas-ez-a-nyar0

Ti ismertek engem, ez is egy ars poeticám:

Hajdan Vali: Színház az én kálváriám

Nem nyaraltam Opátián,

nem lett attól apátiám.
Sőt, még az sem volt mániám,
hogy átutazzam Románián!

Színház az én kálváriám,
erről szól most az áriám.
Érte is szól most már imám,
itt s nem Balatonmárián.

A közönséget szolgálni ám,
nem csak hajdan volt mániám!
És ez nem lári-fári ám,
s ki elmeséli, sem Háry ám!

Színház az én kálváriám

és ez nem csak álmániám.
A közönségért szól már imám,

itt s majd Balatonmárián!

Értetek szól most már imám,

Ti vagytok a kompániám!

Ezért is szeretnék egy örömöt megosztani Veletek. Ami nem színházi, hanem kivételesen filmes esemény! Jelentkeztem a XI. Bujtor István Filmfesztiválra és filmem bekerült a versenyprogramba a „karanténfilm” kategóriába, mely az aug.17-21 között láthatja majd a nagy közönség Balatonszemesen. https://bujtorfilmfesztival.hu/

A film plakátját ezúton is köszönöm a Csak a Nőknek Magazinnak, azon belül is Nyári Szimonettának.

Szeretettel:
Hajdan Vali
szervező-költő-és előadóművész
+36-70 / 248-0547
[email protected]
http://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban
https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria
http://www.spiritszinhaz.com