A koronavírussal kapcsolatban mindig újdonságok jelennek meg. Kíváncsi vagyok mikor és mi lesz ennek a vége?

Az amerikai és ausztráliai orvosok tették közzé, de minden országban is voltak hasonló vizsgálatok. A  Covid-19 vírusban elhunyt betegeket boncolták és megállapították azt, hogy az elhunytnak a tüdeje nagyon hasonlított a magas hegyeken, oxigén hiányban elhunytak tüdejére. Ezen vizsgálatok szerint nem lélegeztető gépre, hanem oxigén koncentrátumra lenne szüksége a betegeknek.

Megállapították, hogy egy úgynevezett tüdő trombózis jön létre. Az újabb Covid-19 betegeknek ezeken a klinikákon, ahol a vizsgálatokat csinálták,ezert  véralvadásgátlót adnak és sűrített oxigént, a lélegeztető gép helyett.

masodik-hullam2

Többször felmerült a médiákban a kérdés, különösen most a „lazítások” elkezdésekor, hogy ez nem korai? Lesz második hullám? A szakemberek országonként, de egy országon belül is különféleképp adják meg a választ.

Egyes szakvélemények szerint 2020. októberében- és novemberében minden bizonnyal várható a második hullám. Az ellentábor véleménye alapján, mint minden évben az influenza járvány is ebben az időben, októberben-novemberben kezdődik.

A vírusok csak úgy maradnak életben, ha mutálódnak, azaz új köntösben jelennek meg. Egyes kutatók szerint a koronavírus már mutálódott. Az oltóanyag, amit erre a mutálódás előtti vírusra fejlesztenek ki, az az új „köntösű” megváltozott koronavírusra,  hatástalan. Németországban olyan hírek is vannak, hogy az oltóanyag nem specifikus, hanem „általános” vakcina  lesz, ami az összes létező koronavírus ellen jó lesz!

masodik-hullam

A másik kutató tábor véleménye szerint egy ilyen „általános” oltásnak nem sok eredménye lesz.

Több orvos szerint épp a karantén, a távolságtartás, a szájmaszk az ami rossz, mert az emberek így nem tudnak „nyáj immunitáshoz” jutni. Szerintük, ha tél előtt jön a koronavírus második hulláma, akkor a most, immunitással nem rendelkező egyének még nagyobb veszélyben lesznek, még nagyobb és rosszabb lesz a vírus hatása, mert a test immunrendszere nincs a védekezésre felkészülve.

Már korábban is említve volt, hogy a legtöbb beteg a vércsoportokat nézve, az A vércsoportba tartozó embereknél volt.

A korona vírusos betegség elleni szer keresésben felmerült az N-Acetylcystein (ACC) újrafelhasználás nagy dózisban. Egyes vizsgalati irányzatok szerint, a korona vírusos betegség egy úgynevezett. „Endothel” betegség. Ez az érfalak belsejét kibélelő finom réteg, óriási méretű összességet nézve. Az ACC-t a megbetegedés egy bizonyos fázisában használják, kérdés még, hogy milyen sikerrel?

Világszerte több mint száz helyen folynak nagy ütemben oltóanyag előállításra a kísérletek. Így Németországban is, méghozzá több helyen.

Az eddigi oltóanyag előállítás előfeltétele volt az állatokon való kísérlet, hosszú időn át. Most a veszély miatt, ezt a lépcsőfokot átlépték és már önkéntes jelentkezők százait oltották be. Több orvos Németországban ezt sem tartja megfelelőlenek. Szerintük , a kísérleti időt nem szabad  rövidíteni és az emberi kísérletek elkezdése sok buktatót rejt magában.

Azt már észrevehető itt ahol élek és dolgozom, hogy az árak kicsit felfelé mennek. Az éttermek és a cukrászdák kinyitottak, de csak minden második asztalhoz lehet leülni. A közbülső asztaloknál a székek fel vannak téve az asztal lapjára, mint a takarításnál vagy egyszerűen széles gumiszalaggal le vannak ragasztva.

masodik-hullam1

A másik érdekesség, hogy ha valaki mégis leül és szeretne valamit fogyasztani, akkor a pincér mielőtt a rendelést felvenné egy papírt ad a vendégnek, ahol a személyes adatait kell megadnia. Név, születési év, telefon, lakhely, stb. Ha valaki a vendégek közül később megbetegszik, akkor a kitöltött adatok alapján tudják, hogy még kiket kell karanténba helyezni vagy kórházba megvizsgálni. Mondani sem kell, hogy ilyen körülmények között elmegy az étvágya az embernek. Tehát marad a jó házi koszt. Fellendült az „állítsd elő saját magad” mozgalom. Én is a munkám mellett tanulok ezen a téren is új dolgokat

Több tudatosságot kívánok mindenkinek!

Busch-Turcsányi Sipos Éva

Természettudományok docense

eva.turcsanyi.busch@gmail.com

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest