Március –  Kikelet vagy Böjtmás hava

 

Jeles napok

Idén január 6-tól (Vízkereszttől) március 6-ig (Hamvazószerda) farsangolhatunk – e hét szombat estéjétől (március 1.) húshagyó keddig (március 5.) tartó időszak neve pedig: farsang farka.
Régen a legtöbb lakodalmat ebben az időszakban tartották. 

Még a tél utolsó napjait éljük ugyan, de a Nap már próbál felmelegíteni kívül-belül bennünket. Régen vidámsággal, zajos, táncos mulatsággal, alakoskodással búcsúztatták el a hideg telet.
Tüzes kereket görgettek azért, hogy a Nap felemelkedését segítség szimbolikusan minél magasabbra az égen. Máshol meg bábut égettek a rossz kiűzésére, vagy temetést tartottak, ahol eltemették a telet. Ijesztő jelmezekbe, maskarába öltözve figurázták ki a gonoszt mutatva, hogy nem félnek tőle. Mára a beöltözés hagyománya maradt, a vidám szórakozás, a maskarás bálok.

 

Praktikák:

Almakúra a tisztításért: Minden nap egyél meg délelőtt legalább 3 almát, és mindegyik után igyál meg 2-2 pohár vizet. Ha nagyon elszánt vagy, ezt egész napra kiterjesztheted minden más étel evése nélkül. 

Olcsó és nagyon hasznos, mert az alma szinte minden olyan anyagot tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van.

 

Mustármag kúra: Az emésztőrendszer tehermentesítésére naponta kétszer (reggel és este) egy kávéskanál mustármagot sok vízzel nyeljél le. A magot ne rágjad szét! Ezt érdemes 6 hétig naponta ismételni.

Felfrissülésért: Ha fáradt vagy, dörzsölgesd az ujjaid hegyét kb. 4-5 percig, és máris felfrissülsz. 
Sokat segít az is, ha 2-3 percig egyszerűen érintsd össze két kezed ujjainak végét, hogy az ujjbegyek simuljanak egymásra. A meridiánokat, az idegrendszert, a testünket felépítő elemeket harmóniába tudod így hozni.