Megfelelési kényszerből talán más célját valósítod meg

Vannak bizonyos helyzetek, amelyekbe csak félelemből, önbizalomhiányból vagy a csorbult önbecsülésünk miatt ragadunk bele. Úgy döntünk, hogy megfelelünk az elvárásoknak, nem követjük a saját szívünk hangját.

Igen, a választás mindig a miénk.

Mi döntünk úgy, hogy folytatunk egy rossz kapcsolatot. Mi döntünk úgy, hogy nem mondunk fel a munkahelyen, ahol nem becsülnek meg minket. Mi döntünk úgy, hogy azt csináljuk, amit mások mondanak nekünk.

Miért?

Félelemből. Ez teljesen normális. Én is innen indultam. Megfelelési kényszerből, elvárások alapján éltem az életemet.

Csakhogy ez egy ördögi kör. Minél inkább meg akarunk felelni, annál több elvárás jön, mi pedig összeroppanunk. Motorikus, robotikus életet fogunk élni, amelyben nincs szabadság.

Ki a felelős ezért?

Ki volt az, aki elhitte, hogy meg kell felelni az elvárásoknak? Ki volt az, aki elhitte, hogy csak így szerethető és értékes? Mi voltunk. Csak úgy érhetjük el a szabadságot, ha kilépünk a megfelelés hálójából.

Az önazonosság és a tudatos élet hozhatja el a boldogságot.

Az első lépés efelé az, hogy legyenek céljaid. Ha nincs terved, víziód, küldetésed, akkor jön valaki, aki rávesz arra, hogy az ő célját valósítsd meg. Hogyan élhetnél így szabadon és boldogan?

A céljaid összeírásánál ne hagyd, hogy becsapjon az önbizalomhiány. Mondd el magadnak annyiszor, amennyiszer kell, hogy képes vagy rá.

Igenis bármire képes vagy!

Vicsápi Natália

www.vicsapinatalia.hu

Tudatosság Mentor Szlovákiában