A tavasz a megújulás időszaka.

 

Ilyenkor egy nagytakarítás – annak higiéniai haszna mellett – csodákat tehet személyes energiáidban is: megerősít, regenerál, táplál. Használd a Feng Shui tudást!

 

Ha belátod, hogy időszerű valamit tenned egészséged érdekében, fektess nagyobb hangsúlyt a konyhádra. Nézz körül, figyeld úgy az itt lévő – egyébként minden nap látott – tárgyaidat, hogy vajon a rend, a harmónia látszatát keltik-e. Feng Shui szemszögből már az is rendetlenségnek minősül, ha az összes háztartási eszközöd és kisgéped a konyhapulton van. Ne hagyd ki a konyhaszekrények, fiókok tartalmának, valamint a mélyhűtőben tárolt ételek átvizsgálását sem. A konyhában az energiáknak áramolnia kell, hogy a várva várt egészség-energiákat aktiválja.

 

 

Szerezz be három új szobanövényt, melyek frissítik lakásod energiáit.

 

Feng Shui tipp: Azért fontos, hogy újak legyenek, mert ezek fogják megtestesíteni a természet, az élet tavaszi újraéledését. Amennyiben ezeket a növényeket a konyhában szeretnéd tárolni, hasznos, ha fűszernövényeket szerzel be.

 

 

 

 

Szeretnél egy új szerelmet meginvitálni otthonodba?

 

Feng Shui tipp: fizikailag is csinálj helyet a leendő párodnak. A szekrényedben levegősen legyenek a ruhák, legyen hely az övéinek is. Ha egy dupla ágyon egyedül alszol, figyelj oda arra, hogy az ágy másik felén ne a vasalni való ruhákat, vagy az épp olvasott könyveidet tárold. Tekints úgy erre a területre is, mint ahová bármikor megérkezhet a Nagy Ő!

 

 

 

 

Egy Feng Shui mondás szerint, amit legalább hat hónapja nem használtál, arra már nincs is szükséged!

 

 

 

 

Ennek értelmében ajánlom figyelmedbe pl. a fürdőszobai pipere-holmiaid átnézését, de kukkants be az ágyad alá, vagy az ágyneműtartódba is!

 

A megújuláshoz elengedhetetlen a tértisztítás, a régi energiák felfrissítése.

 

Kívánok friss, életvidám tavaszi újrakezdést tele ünnepi pillanatokkal, és boldog emlékekkel!

 

Szilvásy Judit okl. mérnök
Feng Shui oktató-tanácsadó

 

www.fengshuibolt.hu