Védekezz ellene!

Az elmúlt egy év idáig nem használt kifejezést, sajnos életérzést hozott mindennapjainkba.

Most nem a COVID-19 okozta sok honfitársunk haláláról és a gazdaságban okozott felmérhetetlen káráról szeretnék írni, hanem a ritkábban, szinte egyáltalán nem „kibeszélt” mellékhatásairól, amit én mentális pandémiának hívok. Bár otthonunkba költözött, helyet követel gondolatainkba, de tudunk tenni ellene, hogy ne vegye át az érzéseink feletti irányítást.

Én kipróbáltam, működik!

Hogyan?

  • Legyen az éjszakai pihenésünk zavartalan és elégséges. Ez teremti meg annak lehetőségét, hogy reggel pozitív hangulatban ébredve felszabadultak legyünk.
  • Szeressük magunkat (nagyon fontos), nézzünk a tükörbe, mosolyogjunk.
  • Gondoljunk életünk olyan eseményeire, emlékeinkre melyek kedvesek nekünk.
  • Gondolatban öleljük át párunkat gyerekünket, unokánkat úgy, ahogy szoktuk, mondjuk ki hangosan, hogy szeretlek.
  • Menjünk a természetbe! Itt a tavasz, süt a jótékony hatású nap, hallgassuk a madarak csicsergését, önfeledt szárnyalásukat, jusson eszünkbe, hogy mi is ilyen felszabadultan akarunk és tudunk élni.

Ami tény: az életünk egy csodásan jó ajándék, ennek örülni kell!

Olvassátok Magazinunk nagy szaktudással rendelkező Szakértőinek írásait. Étkezzetek változatosan, vitaminok napi fogyasztása „kötelező”, mozogjatok sokat.

Következő, hamarosan jelentkező cikkemben tájékoztatni foglak benneteket azokról a hangulatot és életérzést, testi kiegyensúlyozottságot okozó lehetőségekről, melyek kémiai bevitel nélkül hozzájárulnak mentális egészségünk biztosításáról.

Sok sikert kívánok Mindannyiótoknak!

Novák Zsuzsa

[email protected]