Szintén tészta lesz az ebéd, de nem csak magunknak és ígérem nem fog üresnek látszani. Most spagettit fogunk főzni, 4 személyre, sztorizás nélkül.

Hozzávalók

2 sárgarépa

1 fehérrépa

1 fej karalébé

1 vékony szál póréhagyma

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma (elhagyható)

2 evőkanál olaj

2,5 dl. zöldségleves kockából

2,5 dl főzőtejszin (bár Borbás Marcsi szerint mindig rendes tejszínt szabad használni)

l evőkanál keményítő

1 citrom

5o dkg spagetti

10 dkg juhtúró, vagy az enyhébb aromájú Brindza. (Kiváltható sima túróval is).

Elkészítés

A répát, fehérrépát, karalábét, a megtisztított, megmosott póréhagymát, apró kockára vágjuk. A hagymát és (fokhagymát) megpucoljuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát (fokhagymát), hozzáadjuk a zöldségeket és öt percig pároljuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk és a tejszint is hozzáadjuk. Beleszórjuk az ételsűrítőt és egy perc alatt összefőzzük. Az így kapott szószt, a már megmosott és lereszelt citrom héjával és  levével pikánssá tesszük. Az al dantéra (nem túl puhára) főzött spagettit leszürjük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a szósszal. Végül rámorzsoljuk a juhtúrót. Ezt a receptet egy régebbi  fanny konyhájából tanultam, ma is megállja a helyét.

Mi legyen az ebéd, ha nincs otthon “semmi”?- 1. rész

Mi legyen az ebéd, ha nincs otthon “semmi”?- 2. rész

makóanna