Egy igazi nő válasza:

” A legfontosabb a családom egészsége “

De a fent említett okok kívül számos jótékony hatása van az igazi, minőségi olívabogyónak! Nézzük sorba ezeket a jótékony hatásokat!

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A szakemberek szerint a szervezetnek a jótékony hatások érdekében, illetve az ártalmas folyamatok megelőzéséért naponta körülbelül kettő-három evőkanál olívaolajra lenne szüksége. Természetesen ez mennyiség olajbogyó formájában is elfogyasztható.

Nemcsak alacsony kalóriatartalma okán (10 dekában kb. 150 kcal) ajánlott kiemelt szerepet adni az olívabogyónak, az olajában lévő zsírsavak ugyanis még étvágycsökkentő hatásúak is.

Erősíti a szem egészségét

Omega 3-zsírsav tartalmának köszönhetően javítja a látást, és megvéd olyan betegségektől is, mint az időskori macula degeneráció. Javítja az éjszakai látást, és csökkenti a szürke hályog kialakulásának esélyét.

Segít a rák megelőzésében

Egy barcelonai tanulmány szerint a benne található savvegyület segít elpusztítani a gyomor, prosztata vagy mellrákos sejtjeit. E-vitamin tartalma miatt nagy hatóerővel száll szemben a káros szabadgyökökkel.

miert-fogyasszunk-olivabogyot

Védi a szív egészségét

A fekete és a zöld olajbogyó is nagy mennyiségben tartalmaz olyan zsírsavakat, melyek csökkentik a rossz koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi a szív és érrendszer egészségét.

Erősíti a csontokat

Tápanyag tartalmának köszönhetően erős antioxidáns és gyulladást gátló hatással rendelkezik, ezért segítségével könnyebben elkerülhető, vagy legyőzhető a sokakat érintő csontritkulás. Védi a csontok és az ízületek egészségét.

Ha kedvet kaptál, hogy igazi olívabogyót fogyassz, itt megtudod rendelni!