Azt már tudjuk, hogy a sportnak rengeteg jótékony hatása van. Éppen ezért fontos, hogy a gyermeked is sportoljon, hiszen nem csak a felnőtteknek tesz jót, hanem a gyerekeknek is. Segít neki a tanulásban, új barátokat szerezhet, csapatmunkára tanítja, javítja az egészségét, az állóképességét és az akarat erejét. Ezért érdemes beíratni gyermeked valamilyen sportra. De a fent felsoroltakon kívül még sok más oka is van, hogy gyermeked elkezdje a sportolást. De fontos, hogy olyan sportot űzőn, amelyet szeret!

Javítja a fizikai állapotát
A gyerekek nagyrésze túlsúllyal küzd, már egészen pici korában is. Érdemes ezért minél korábban beíratni sport órákra. Minél fiatalabban kezdi a sportolást, annál természetesebb lesz a számára, hogy a sportot választja a TV nézés és a számítógépezés helyett. A rendszeres testmozgás csökkenti a stresszt, növeli a mentális képességet.

Fejleszti a szociális készségét
Az egyik legjobb és legegyszerűbb módja, hogy gyermeked barátokat szerezzen az, ha elkezdi a sportot. Könnyeben fog beszélgetésekbe bonyolódni. Nyitottá fog válni arra, hogy megismerjen másokat. Megoldódnak a kommunikációs problémái.

miert-sportoljon-a-gyerek

Könnyedén építheted vele az önbizalmát
A sport remek választás lehet arra, hogy növeld az önbecsülését. Válaszd ki körül tekintően az edzőt is, hogy segítse a gyermeked, ne pedig lehúzza. Fontos, hogy az edző kommunikációja, hozzáállása hatással legyen a gyermeked teljesítményére, motiválja őt. Keressétek meg, hogy melyik az a sportág, amelyben a legjobb és szívesen csinálja. Ha jól teljesített jutalmazd meg, ösztönözd.

Növeld a sporttal az akarat erejét és a kitartását
A sport alapot ad ahhoz, hogy a gyermeked megtanulja azt, hogy a kiváló eredményért bizony keményen meg kell dolgozni. Fejleszti az akaraterejét, a kitartását. Ez a mentalitás nem csak a sportra lesz érvényes, hanem ennek segítségével az élet más területein is remekül fog teljesíteni.

miert-sportoljon-a-gyerek

Javíthatod vele az iskolai eredményeit
A sport több energiát ad, ezáltal a tanulmányi eredmény is javulhat. Kialakul gyermekednek a kreatív gondolkodás, javítja a hangulatát és a memóriáját.

Nyári Szimonetta