Több monda is napvilágra került a háromlábú békáról.

 

 

 

 

 

 

Az egyik történet a következő: 

 

 

A béka egy elvarázsolt hercegné. Anyósa nagy mágus volt, ő varázsolta békává, mert nem szerette, és úgy gondolta, jobb asszony illene a fiához. A herceg nagyon szerette feleségét, és meg szerette volna találni még béka formában is. Mindenhol kereste, de nem találta. Egyszer csak eszébe jutott, hogy az ő felesége nagyon szerette a pénzt. Egy kínai érmére ráfűzött egy hosszú piros szalagot, amit így minden csatornába belógatott. Az egyik helyen egy béka ráharapott az érmére, a herceg a tenyerébe vette, és úgy tekintette, mint az ő egyetlen szerelmét. A békának három lába volt. Hazavitte a falujába, és attól az időtől fogva békesség, harmónia, és szeretet és bőség jellemezte a falut.

 

 

 

Tehát ez a háromlábú béka története.

 

 

Ez az egyik kedvenc dísztárgyam.  Csúnyának csúnya, nem egy megnyerő kinézetű szimbólum, de ha ismerjük a történetét, még meg is kedvelhetjük. Nekem tetszik. Az érme a szájából soha nem eshet ki, ezért érdemes beragasztani.  Helye a lakásban a gazdagság területe. Amennyiben nem tudunk azonosulni vele, használjunk más Feng Shui szimbólumot. Azonban nem kell látható helyre tenni, a fotel alatt is jól érzi magát. 

 

 

 

 

 

 
Megtalálod őket  ITT!

Hatása: Mivel a gazdagság szimbóluma, így az anyagi bevételek serkentését végzi. Ha megnézzük a békát, láthatjuk, hogy egyes békák még hajóalakú yuen paokon is ülnek. Azok régen kínai aranyrudak voltak, a gazdagok fizető eszköze. Más békák egy halom szerencseérmén csücsülnek. Mindenesetre érdemes megnézni minden egyes darabot. Ha már ismerjük a szimbólum-rendszert, akkor már élvezzük minden egyes szimbólum felfedezését a szobrokon, legyen az Buddha, hal vagy bármi.

 

 

 

 

Szilvásy Judit
06 30 959 0595
1124 Budapest Tamási Áron u. 37.
http://www.fengshui.hu
http://www.fengshuibolt.hu