Az nem kérdés, hogy szükség van-e életünk folyamán jó minőségű étkezési-, fűszer-, fürdősóra, vagy sókozmetikumokra, esetleg gyógysóra. A kérdés az, hogy milyen a jó só és mennyit fogyasszunk belőle.

A tengerek elpárologtatott vizéből készül a tengeri só, ésszerű gondolkodás mellett, szennyezettsége miatt ma már senkinek nem volna szabad ajánlani, így a legalább száz méter mélyről, kíméletesen kitermelt és feldolgozott kősó jelenti a minőség felső szintjét. Továbbá fontos, hogy az eljárás során semmit ne vonjunk ki és semmit ne adjunk hozzá a többmillió éves ásványhoz. Válogassuk ki, őröljük meg a megfelelő szemcseméretre, csomagoljuk be és tároljuk szakszerűen. Ennyi, sem több sem kevesebb.

 

 

Ezt a sót nyugodtan és ésszerűen, mellékhatások nélkül lehet használni étkezésre és fűszerekbe, ahogy az elmúlt évezredekbe is használtuk.

Amennyiben megtehetjük, hetente egyszer egy fürdőkád vízbe öntsünk egy kilogramm natúr sót és áztassuk magunkat 30 – 40 percet, aztán a hálószobába egy üvegtálba tegyünk két kilogramm kősót és töltsük fel vízzel és tengerparti sós, csiramentes levegőt szívhatunk egész éjszaka.

Csak ennyit, ha megteszünk, rendszerességgel akkor már sokat tettünk hosszútávon magunkért és érdemes megtenni, mert ezek egyszerű, természetes és olcsó megoldások, amelyek életminőségünk megőrzését szolgálják.  

Bemutatóhelyünk és sószaküzletünk:

Parajdi Sópince
Budapest, IX. kerület, Vámház krt. 11.
www.sopince.hu