Lénárt Gitta igazi ínyencséget készített Nekünk és most a receptet is megossza Velünk! Próbáljátok ki a selymes, lágy kókuszjoghurtot, melyet a laktóz érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók

4 dl kókuszkrém

1 evőkanál kókuszcukor

1 csapott kávéskanál agar-agar por vagy 1 evőkanál almapektin

2 kapszula probiotikum

1 befőttes üveg és kanál (sterilizálva)

kokuszjoghurt

Elkészítés

A befőttesüveget és a kanalat alapos mosás után forrásba lévő vízbe tesszük 2-3 percre, ezáltal sterilizálva lesz és az összes kórokozó elpusztul.

A kókuszkrémet rázzuk fel, mielőtt kibontjuk. Öntsük át a steril befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a kókuszcukrot és a probiotikumot. Az agar-agart forrásban lévő vízben oldjuk fel, folyamatos keverés mellett, majd hagyjuk egy picit hűlni és keverjük a kókuszkrémhez. Tegyük be a 45 fokra beállított aszalógépbe és hagyjuk is ott 10-12 órán keresztül. Ha nincs aszaló, akkor a sütő is jó.

Erjesztés végén a krém még folyékony, jól össze kell rázni, ha szükséges turmixoljuk is. Töltsük poharakba és tegyük a hűtőbe. Akkor jó, ha már joghurt állaga van. Díszíthetjük gyümölccsel, kókuszreszelékkel vagy étcsoki darabokkal.

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu