A szőrmebunda viselése létszükségletként került az emberi öltözékek közé. A Föld néhány területén még ma sem vitathatja senki a létjogosultságát: a sarkvidéki eszkimókat vagy Szibéria északi területein élőket, ahol nem ritka a mínusz 40 – 50 fok csak az tudja megfelelően melegen tartani, amiben a szabadban élő állatok is életben tudnak maradni.

Ők azonban egy meglehetősen vékony rétegét képezik a bundaviselőknek, mert a szőrme szükségességétől függetlenül az emberiség történelmét rendületlenül követte és követi ma is. Létszükségletből a hatalom kifejezője, majd luxuscikk, napjainkban divatcikk lett. A divattervezők egyik kedvence ma is, viselése azonban körültekintést igényel.

Szerencsére rengetegféle színben, fazonban, formában és anyagból kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a hozzá illőt.

Bundavásárláskor alaposan nézzük át a kiválasztott darabot!

Legyen szó mű- vagy valódi szőrméről, a szőrszálaknak egyenletes hosszúságúnak kell lenniük, ne legyenek rajta lyukak, apró hiányok sem! Ellenőrizzük, hogy nem hullik-e, kicsit borzoljuk fel!

Fontos, hogy ha megérintjük a szőrmét, ne hagyjon a kezünkön semmilyen utóérzést vagy szagot maga után!

A valódi szőrmebunda nagyon drága, ezért ne kockáztassunk! Vásárlás esetén ellenőrizzük a szőrme valódiságát, kérjünk tanúsítványt!

A bunda viselésének legfontosabb szabályai:

  1. Ne válj medvévé!

Egy bokáig érő, begombolt szőrmekabát hozzá illő kucsmával szinte minden nőt elnyel vagy nagy, szőrös lénnyé változtat. Ha bezárod, legyen rajta öv, ami megmutatja a derékvonalat és még az anyagot is a helyén tartja.

  1. A kevesebb több.

Ha úgy érzed, hogy teljesen elveszel egy vastag kabát alatt, válassz karcsúsított, vékonyabb fazont, amin csak kiegészítőként jelenik meg a szőrme.

A kabát alsóbb részére és a csukló köré varrt szőrme optikailag nyújtja az alakot, a szőrmegallér pedig nem csak melegen tart, de azt az eleganciát és stílust is hozzáadja ahhoz a megjelenéshez, amit egy komplett szőrmekabát adna.

  1. Légy vagány!

A szőrme eleganciát képvisel, de nem kötelező kizárólag ezen a vonalon maradni, amikor a kimenőruhánkat összeválogatjuk.

Egy bolyhos, félhosszú bunda kimondottan jól néz ki testre simuló farmerrel, mert így kiemelheted az alakodat, és a sziluetted sem tűnik el a nagyméretű kabát alatt.

  1. Hagyd nyitva!

Mint azt feljebb említettük; hogy ne vesszünk el a bundánk alatt, érdemes nyitva hagyni és alatta mindig testre simuló ruhát viselni, legyen az alkalmi ruha vagy nadrág és pulóver.

Ha kezdő vagy vonakodó bundaviselő vagy, kezdd egy szőrmemellénnyel! Remekül feldobja a hétköznapi outfitet, szép és meleg.

  1. Ha nem vagy biztos a dolgodban, maradj a semleges színeknél!

A műszőrmék megjelenésével a legváltozatosabb színekben és mintákkal váltak elérhetővé a bundák és kiegészítők, de ezekkel érdemes óvatosnak lenned!

A szőrmét tudni kell viselni! Kiváló lehetőség a színes szőrme azok számára, akik tudják, mit akarnak elérni vele, de ha nem használod ügyesen a színeket és mintákat könnyen szőrös kolibrivá válhatsz.

Ha még nem érzed magadat elég magabiztosnak a színes szőrmékhez, válassz monokróm, fekete-fehér összeállításokat – ezek az alakodnak is kedveznek, minden alkalomra tökéletesek és nem is igazán lehet mellélőni velük.

Pastor Anni
divattervező
+36-30 / 971-0555
[email protected]
www.annipastor.hu