A mintás ruhák vidámak, színesítik a ruhatárunkat, feldobják a napunkat és az egyszínű ruhadarabjainkat is. Ugyanakkor a minták sokaságával és sokféleségével kis körültekintéssel kell bánni, nehogy eltűnjünk vagy káoszba kerüljünk a viselésükkor, esetleg egy, az alakunkhoz nem passzoló mintával agyon csapjuk a megjelenésünket.

Mintakörkép következik.

Állatminták:

Szépek, szexisek, feltűnőek, éppen ezért tudni kell viselni őket. A zebrától és kígyótól kezdve az oceloton át a tigrisig rengeteg állatminta létezik, mindegyik egy „nagyvadat” szimbolizál, ezért egyszerre csak egy állatmintát viseljünk és a többi darabunk legyen fekete, de mindenképpen egyszínű! Sohase keverjük a különböző állatmintákat!

Csíkok és pöttyök:

A vízszintes csíkok és nagy pöttyök szélesítenek, erősítenek, ezért olyan testrészünkre vegyük fel őket, aminek nem árt a hangsúlyozás. A hosszanti, vékony csíkok szépen karcsúsítanak, nyújtják az alakot, előnyösek a derékban erősebbek számára is.

Csíkosat és pöttyöset felvehetünk egyszerre is, ilyenkor azonban ügyeljünk rá, hogy az alapszínek megegyezzenek!

Virágminták:

A nyári ruhatár kedvencei a virágmintás darabok. Erős testalkatra a kisebb virágminta javasolt vagy egy nagy virágos darab, lehetőleg szoknya vagy lenge blúz, mert minél több és élénkebb a minta, annál inkább kövérít.

mintas-ruhak

Figurák:

Mickey és Minnie egér, Csőrike és Tom és Jerry mind cukik, de azért ne merüljünk nyakig Walt Disney világába! Felnőttként elég egy rajzfigurás darab az outfitünkbe, különben könnyen gyerekessé válhatunk.

Népi motívumok:

A népviselet napjainkban már nem illik a hétköznapokhoz, de egy-egy népi mintás darab gyönyörűen illeszkedhet a hétköznapi és az ünnepi öltözékünkbe is. Egy kalocsai hímzéses blúz vagy matyómintás póló szépen mutat egyszínű szoknyával vagy akár farmernadrággal. Ügyeljünk azonban arra, hogy népi minták esetén jó minőségű, igényes darabot válasszunk hozzáértő készítőtől, mert ezeknek a motívumoknak jelentése van, továbbá giccsessé válhat a megjelenésünk a rosszul kivitelezett mintáktól.

mintas-ruhak1

Pastor Anni
divattervező
+36-30 / 971-0555
[email protected]
www.annipastor.hu