Amióta a világ, világ, léteznek örökérvényű kérdések, titkok, amik minden korban folyamatosan foglalkoztatják a nyughatatlan elménket.
 • Mi az élet értelme?
 • Mi van a halál előtt, és után?
 • Létezik-e Isten?
 • 1 vagy több is van?
 • Van-e élet a Földön kívül?
És talán az egyik leggyakorlatiasabb, örökzöld téma, ami a mindennapjainkat konkrétan befolyásolhatja, hogy:
 • Mire gondol a NŐ?
 • És mire gondol a FÉRFI?
A nagy kérdés: tényleg ekkora nagy különbség van a férfi, és a női gondolkozás között?
 
Ha ezt a titkot elődeink sikerrel meg tudták volna fejteni, talán kevesebb háború, és szenvedés dúlt volna a Földön. Talán, a mi életünket nem fenyegeti egy konkrét háború kitörésének a veszélye, de a meg nem értettség, elbeszélés egymás mellett: „azt hittem, hogy erre gondolsz” helyzetek, számos konfliktus forrása lehetnek, nem csak a magánéletünkben, hanem a munkahelyi, és egyéb közösségi kapcsolatainkban is.
 
Az általánosítás (a férfiak ilyenek…) talán még jobban mélyítheti ezt a szakadékot, hiszen mindannyian hajlamosak vagyunk skatulyákban gondolkozni, mert azt hisszük, hogy így könnyebb. 
 
 
Kommunikációs tréningemen az első alaptétel, hogy „ugyanazt látjuk /halljuk, de mindenki kicsit mást gondol róla”! Egyénenként eltérő a kódolás, dekódolás sebessége, minősége, a kreatív gondolkozás mértéke, múltbeli tapasztalataink, világnézetünk, életkörülményeink, anyagi, és szociális helyzetünk, és tudnunk kell, hogy ezáltal, minden ember, akár férfi, akár nő, egyedi módon gondolkozik, és érez! 
 
Mégis egy különleges vállalkozásra adtuk a fejünket, hogy végre megtudjuk, vajon mire gondol a férfi?!
 
Munkámat tekintve coach-ként, és trénerként telnek a hétköznapjaim, és számos példaértékű esettel találkozom, amit kicsit közelebbről megvizsgálva, kielemezve, kiértékelve talán széles körben is érdemes lenne megismerni. Ezekből az esetekből (természetesen anonim módon) fogok csemegéket hozni Nektek, Drága Hölgyek, hogy egy-egy helyzetből jobban felismerjétek a Férfi Agy, és Szív rejtelmeit!
 
Igen! Úgy gondolom, mind a kettő fontos lehet, hiszen mi is (bármilyen furcsa is lehet elsőre!) érző lények is vagyunk.
 
Igyekszem olyan történeteket megosztani, ami többeteket is érdekelhet, és nyitott vagyok rá, hogy Ti is javasoljatok témákat, hogy igazából mi érdekel titeket a Férfiakkal kapcsolatban.
 
Használati utasítás
 
Az eseteket nem szakember szemmel fogom Nektek prezentálni, hanem megmutatom, hogy egy adott helyzet mit jelent konkrétan „Férfi szemmel!” Igyekszem a legnagyobb őszinteséggel széthúzni a függönyt, és betekintést adni a Férfiak zárt, és titokzatos érzelmeibe, és gondolkozásába. Ezt természetesen csakis a saját szűrömön keresztül tudom megtenni. A nyíltságért, és az őszinteségért vállalom a felelősséget, de hogy Nektek mennyire fog tetszeni, amit láttok a színfalak mögött, az már nem az én saram!
 
 
Célom:
 
Nem célom, hogy egy-egy helyzetben kihirdessem az abszolút igazságot, mivel tudjuk, hogy tökéletes szándék az lehet, de tökéletes cselekedet annál kevesebb. Nem célom 1-1 sztereotípiát erősíteni, de tudomásul kell venni, hogy lesznek sablonos reflexek, és reakciók, amik szinte időzített bombaként előre kiszámíthatók, megjósolhatók. 
 
 • Szeretném, hogyha bele ragadtál egy negatív érzelmi spirálba – csalódottság, hűtlenség, válás, akár veszteség miatt – ki tudj törni belőle, és meglásd a Férfiakban azt az értéket, ami melléd helyezve, igazi érték, társ, és lélekemelő menedék lehet számodra a hétköznapok viharában. 
 • Szeretném, ha a Férfiak jobb megismerése által megtalálnád az igazi egyensúlyt a kapcsolatodban, az egyéni kibontakozásod, az önmegvalósítás, és a társas evezés váltó versenyében. 
 • Szeretném – ha párválasztás előtt állsz – jobban megismerd a Férfiak színes világát, és lehetőséged legyen szabadon dönteni, elköteleződni, egy olyan társ mellett, aki méltó hozzád!
 • Szeretném, ha jobban megismernéd a férfit, a működését, ezáltal tudatosabban tudd kezelni a szereptévesztéseket, karakter konfliktusokat, és a stresszhelyzeteket. 
 • Hiszem, hogy a megismerés által, jó szándékkal, és egy megfelelő kommunikációval jobb kapcsolatok lehetnek, és egy harmonikusabb kapcsolatban szebben, és fényesebben tud bennetek, Nőkben ragyogni az az Isteni csoda, amit mi férfiak oly nagy csodálattal nézünk!
Szeretném, hogy jobban megismerjetek engem, ezért az első pár alkalommal a saját magánéletemből, az elmúlt egy évből fogok valós, megtörtént, hétköznapi helyzeteket leírni. (Természetesen a feleségem tudtával, és beleegyezésével!)
 
Kíváncsiak vagytok? Akkor hamarosan kiderül a Férfiak …..
 
Kiss József
Vezető,- és Szervezetfejlesztés
Tréner, Coach
+36-20/246-24-24.