A taoizmus rendkívül gyakorlatias, természetes életmódot dolgozott ki.

Az élet valamennyi területét felöleli: államigazgatás, harcművészet, oktatás, gyógyítás, az öt elem táplálkozástana, asztrológia, meditáció, feng shui, a jin/jang tana, a Tai Chi, a Chi Kung.

A taoizmus sok tanítása évszázadokon keresztül titok maradt, mégis sokféle utat-módot örököltünk tőle, a természet szépségének és finomságának élvezetére: az építészetben és a kertépítésben, a "természetes formák" újra megjelenésében. Az orvoslásban a gyógynövények és az akupunktúra ismeretét örököltük, miközben a fizika és a modern pszichológia is érdeklődik és tanulmányozza a Tao-t. Egyszerre kínál filozófiai, esztétikai és gyakorlati rendszert, amely összhangba hozza az emberi és természeti struktúrákat, ritmusokat.

 

Miért lettem a kínai kultúra szerelmese? 

Mert követtem a tao útját, a belső taoista gyakorlatok és a chi kung segítségével meggyógyultam. A feng shui művészi élményt nyújt számomra, mely minden kultúrában alkalmazható. Ez a holisztikus szemléletmód lehetőséget nyújt arra, hogy segíteni tudjak azoknak, akik hozzám fordulnak tanácsért. Szükséges, hogy lássuk az élet örök áramlását. Semmi sem áll meg sem lent, sem fenn. 

Kunczly Judit
jkunczly@gmail.com