A taoizmus rendkívül gyakorlatias, természetes életmódot dolgozott ki.

Az élet valamennyi területét felöleli: államigazgatás, harcművészet, oktatás, gyógyítás, az öt elem táplálkozástana, asztrológia, meditáció, feng shui, a jin/jang tana, a Tai Chi, a Chi Kung.

A taoizmus sok tanítása évszázadokon keresztül titok maradt, mégis sokféle utat-módot örököltünk tőle, a természet szépségének és finomságának élvezetére: az építészetben és a kertépítésben, a "természetes formák" újra megjelenésében. Az orvoslásban a gyógynövények és az akupunktúra ismeretét örököltük, miközben a fizika és a modern pszichológia is érdeklődik és tanulmányozza a Tao-t. Egyszerre kínál filozófiai, esztétikai és gyakorlati rendszert, amely összhangba hozza az emberi és természeti struktúrákat, ritmusokat.

 

Miért lettem a kínai kultúra szerelmese? 

Mert követtem a tao útját, a belső taoista gyakorlatok és a chi kung segítségével meggyógyultam. A feng shui művészi élményt nyújt számomra, mely minden kultúrában alkalmazható. Ez a holisztikus szemléletmód lehetőséget nyújt arra, hogy segíteni tudjak azoknak, akik hozzám fordulnak tanácsért. Szükséges, hogy lássuk az élet örök áramlását. Semmi sem áll meg sem lent, sem fenn. 

Kunczly Judit
[email protected]