Végre itt a nyár, meleg, napsütés, lazulás! És az esküvői szezon. Mikor esküvőre vagyunk hivatalosak, a készülődés legizgalmasabb és a nőknek legtöbb fejtörés okozó része a „Mit vegyek fel?” kérdés.

Nagy segítség, ha az ifjú pár a meghívóban meghatározza a dress code-ot, de ennek hiánya nem jelenti azt, hogy bármilyen ruha megfelelő.

Van néhány alapszabály, amit érdemes betartani, hogy ne kerüljünk megrovó pillantások és fejcsóválások kereszttüzébe, amiért nem az alkalomhoz illően öltöztünk fel.

A fekete, fehér vagy piros az ifjú pár színei, kerüljük el vagy párosítsuk más színekkel és ne ezek domináljanak!

Egy szoknya, egy nadrág.

Lehetőleg szoknyát, egyrészes ruhát vegyünk fel esküvére! Ha nagyon idegenkedünk a szoknyaviseléstől, finom anyagú, elegáns nadrágot válasszunk, hozzá illő felsővel vagy elegáns overallt hangsúlyos övvel! Farmernadrágnak semmi keresnivalója egy esküvőn!

eskuvore-hivtak

Igazodjunk az esküvő helyszínéhez!

Zárt térben öltözzünk elegánsan, „zártabban”, szabadtéri esküvőn lehetünk lazábbak, megfelel a könnyebb anyagú, bohókásabb ruha és a lapos cipő is.

Ha már cipő.

Fontos a kényelmes cipő! Égig érő sarkakon billegni és táncolni egész éjszaka csak a nagyon gyakorlott magassarkú-rajongók képesek. A templomba, polgári szertartásra, vacsorára nyugodtan vegyünk fel akár nagyon magas sarkú cipőt is, de legyen az autóban, asztal alatt vagy bárhol egy tartalék kényelmes, lapos sarkú cipőnk!

Templomban nem illik fedetlen vállat villantani.

Ha kivágott a ruhánk, vigyünk magunkkal egy blézert vagy csak egy stólát, amit a vállunkra boríthatunk, amíg a templomban tartózkodunk.

eskuvore-hivtak1

Se túl rövid, se túl mély.

Esküvőn ne akarjunk szexisek vagy hódítók lenni, az esküvők stílusa az elegancia. Ne vegyünk fel miniszoknyát, mélyen dekoltált felsőt, csillogó, flitteres ruhát és ne sminkeljünk erősen, mert elvonhatja a figyelmet a menyasszonyról. Ez semmiképp sem elfogadható.

Ne öltözzünk nagyon össze a párunkkal!

A minden ráncában egyforma öltözék nagyon jól mutat egy páron, de feltűnő is, lehetőleg kerüljük el, legyen az ifjú pár a legnagyobb harmóniában. Bőven elég és kifejezetten elegáns, ha csak a párunk öltönyének árnyalata és a nyakkendőjének színe van összhangban a ruhánkkal.

Pastor Anni
divattervező
+36-30 / 971-0555
[email protected]
www.annipastor.hu