Munkás hétköznapok várnak arra, aki felvállalta ezt a földi életet. Ha családot alapít azért, ha önmagában szeretne boldogulni, azért. Ma nagyon sok ember él olyan közösségben, amihez nincs valódi kötődése és a pénz nevű energia tartja ott, ahol épp van. Jó ez így? Helyén való csak egy fajta energetikának alárendelnünk magunkat? Bár az ember alkotta dologról van szó, nincs-e benne valami olyan torzulás, ami az egész-ségünkre tör és részeinkre bomlaszt? 

Ha reggel felkelünk, örömmel és tettre készen kellene kezdenünk a napot, ami ránk mosolyog. Ha találkozunk másokkal, akik lehetnek az ágyunkban társunk, az életben követőink vagy növényeink képében életünk néma megfigyelői, mosollyal és derűvel kellene üdvözölni egymást. Megtesszük-e?

 

 
Mi változna, ha mostantól megpróbálnánk mi kezdeményezni. Ha felfigyelnénk a körülöttünk lévő életek és teremtett környezetünk egyéniségeire. Egy kőre az út mellet, amire már sokan, sokfélén léptek rá – de ma reggel, végre valaki örül majd neki. Egy oszlopra, ami tart és szolgál, érzések nélkül tűri a „reászabottat”. Egy ruhadarab, ami kiemeli idomaink vagy pont úgy takarja el, ahogy nekünk tetszik. A saját testünk, ami hordozza a lelket és minden élményünk segít feldolgozni. Az emberek, akik körül vesznek és akiknek mi vagyunk a környezet, ahogyan nekünk, ők. Mit tehetnénk egymásért? Belegondoltak már?

Ha kezdeményezünk és jót, már megtettük a legfontosabbat. Szeretettel és elfogadással fordultunk önmagunk felé, s ez hatni fog és jól a környezetünkre is. Lesz, aki majd azonnal tudja használni és visszamosolyog – lehet, nem fog látszani. Lehet, utána ő tud majd valakire vidáman rápillantani. Lehet, türelemhez ad erőt ez a kívülről felszabadított erő, ami bennünk mindig jelen van. Csak szunnyad. Ezek nem elvesztegetett energiák – a pénz erejét is ebbe az irányba terelném. Mit gondolnak? Lehetséges? Kezdjük el most!

 

Linka