Fantasztikus alkalomra lesz lehetőségünk. 2002. június 26-án rendezték meg először a Múzeumok Éjszakáját, amit az idei évben 19.alkalommal rendeznek meg. Első olyan nagyobb rendezvény az országban, ami a nyitás óta lesz. Ragadjuk meg az alkalmat, menjünk egyedül vagy hívjunk el egy barátnőt, mindenképpen nagy élmény.

Pár évvel ezelőtt én is részt vettem az eseményen, ami nagyon jó érzésekkel töltött el. Elindultunk az éjszakába barátnőmmel és az érzéseink és a térkép alapján kerestük a helyeket, múzeumokat, közösségi házakat, ahol rendezvényeket tartottak. A nyári éjszakában sétálni fantasztikus volt, bekeveredtük egy koncertre, amit kislétszámban rendeztek meg, annyira megható volt és élvezetes. Tovább mentük múzeumokba, amit még eddig nem láttunk és ahol rendezvények voltak, vagy előadások. Ki lehetett különböző programokat próbálni, hangtálakkal megszervezett koncertet hallgattunk. Egy előadást a Múzeum csarnokában a földön ülve egy pokrócon tekintettünk meg. Miközben pedig mentünk, élt a város, beszélgettünk idegen emberekkel, aki hirtelen ismerősökké váltak. Vagy megváltottuk a világot barátnői beszélgetéseink során egyik helyről a másik felé haladva. Mondanom sem kell, de mégis megemlítem, hogy közben gyönyörködve a mi csodálatos városunk esti fényeiben. Kihagyhatatlan élmény, amit mindenkinek ajánlok.

A jegyárak kedvezőek, a programok nagyon változatosak és megtekinthetőek a weboldalukon.

Egy-két hangulatos programajánló az idei évben:

  1. 1960-ig léteztek barlanglakások Budapest közelében, ezeket lehet megtekinteni, amik 1960 óta szűntek meg.
  2. Kortárs művészek alkotásai és előadásai, nézőpontjai. Hogy csak egyet említsek: hogyan lehet művészeti konstellációkon keresztül kifejezni milyen ami felnőtt játszótér.
  3. Modern és interaktív sörtörténeti kiállítás. Hogyan is készítik a sört?
  4. A múzeumok időszakos kiállításai.

Érdemes a programokra előre is regisztrálni, még MOBIL APP-ot is használhatunk. Nagyon jó töltődést a budapesti éjszakában! Érezzük meg a művészetek lelkileg feltöltő erejét!

Mitruczky Szandra