Hozzávalók

  • 250 gr sótlan vaj
  • 250 gr barnacukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 csipet só
  • 50 gr mogyoró
  • 50 gr pisztácia
  • 150 gr vegyes aszalt gyümölcs
  • 350 gr zabpehely

 

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy tepsit zsírozzunk ki. A vajat, a cukrot, a mézet és a sót tegyük egy serpenyőbe és alacsony lángon hagyjuk megolvadni a vajat és néha keverjük meg. A diót, a pisztáciát és az aszalt gyümölcsöket aprítsuk durvára, majd tegyük bele az olvadt cukros, mézes, sós vajba és a zabot is adjuk hozzá. A masszát tegyük a tepsibe és simítsuk el egyenletesen. Rakjuk be a forró sütőbe 35-40 percre és hagyjuk aranysárgára sülni. Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük fel.

 

Tipp: meg locsolhatjuk olvasztott étcsokoládéval és kókusz reszelékkel is megszórhatjuk.