Folytatódik a cikksorozat, amit elkezdtem és lektorommal, Párommal együtt, hónapról hónapra lépve, elmondunk Neked. Minden szó, amit leírok, vállalható általam, hisz magam így élek. Nem vagyok hiteles, hacsak a számat jártatom s közben nem teszem, mert akkor olyanná válok, mint a pap, bort iszik és vizet prédikál. Ezt nem szeretném.

Nézzük csak sorban a szokásokat, amelyek elsajátításával, naponta való megélésével, egészségesebbé, kerekebbé tehetjük földi életünket.

Most jöhet a 9 oldal olvasás

napi-9oldal1

Mikor megszülettem szeptemberben, már azzal a céllal születtem, hogy olvassak. Mondom ezt most, meglett, bölcs fejjel, mert hiszem, hogy így születtem, ráadásul farfekvéssel. Édesanyám szerint, már akkor nem engedtem, hogy a világ bekebelezzen, rám erőltessen bármit, ami nem helyes. MI a helyes és mi a nem helyes cselekedet, gondolat, szó, tett….?

Honnan is tanulhatná meg az ember gyermeke, ha nem a szüleitől, tanítóitól –szándékosan nem tanárt írok-és könyvekből.

Éppen ma hallottam egy bölcs mondást, ma már mindenki könyvet ír, tanácsadó a gyorstalpalójával és a legszomorúbb, hogy hisznek nekik, követik, anélkül, hogy megnéznék, ki az az ember, hogyan él, mit tesz, kikkel tart kapcsolatot, hogyan bánik az embertársaival, családjával. Vizet prédikál s közben bort iszik-e, stb.?

Tele van a világ írott szeméttel, hazug gondolatokkal, gyorstalpalós motivátorokkal, mediátorokkal. Nagyon meg kell nézze az ember, mit vesz a kezébe, mivel töltekezik, mire adja az idejét azzal, hogy meghallgatja, elolvassa más ember gondolatait.

Miből is meríthet ma az ember, amivel bátorítást, megerősítést, ötletelést, megnyugvást, iránymutatást, felemelést s nem ledorongolást kaphat?

Újságok, napilapok, ponyvaregények, életrajzi regények, sikersztorik, pletykalapok és sorolhatnám s nem is említem a nem írott médiát, pedig ma már az információ szerzés legelterjedtebb eszköze lett. Sajnálatos, de nem helyettesíti az OLVASÁST, értem ezalatt a napi minimum 9 oldal írott és nyomtatott betűkből álló olvasást.

napi-9oldal2

Miért is?

A KÖNYV, az könyv marad míg a világ a világ. Az érzés, amit egy könyv kézbevétele, a lapok suhogása lapozás közben, nem helyettesíthető semmivel. A figyelem, amit egy könyv le tud kötni s ezáltal a tartalma, sejtjeinkig tud hatni, nem pótolható a simogatós telefonok által kínált, vagy a hangos könyvek által szerzett élménnyel.

Én is használom ezeket a forrásokat, de első számú mindig a könyv marad.

Naponta olvass minimum 9 oldalt!

Igen, de mit, mikor, hol, miért?

Sok a kérdés, s ebből a legfontosabb szerintem, a MIT!

Mikor? Bármikor: buszon, vonaton, villamoson, este elalvás előtt, a gyereknek altatóként, várakozás közben, stb. Találj rá alkalmat!

Amennyiben  naponta van időd megnézni a villanypásztort, azaz a TV-t, azt jelenti van időd tájékozódni a napi politikáról „hogy képben legyek” jelszóval, nézd már meg, hová értél el vele? Akkor kell hogy legyen időd a 9 oldal olvasásra is.

Miért? Na ezt ki sem fejtem….

Marad a MIT!

Amennyiben annyira sarkalatos, mindegy mit, csak olvass, úgyis rájössz, miben találsz ÉRTÉKet s miben nem. Kikristályosodik az a vonal amit követsz, vagy egy életen át követni szeretnél.

Gyerekkoromtól kezdve sokat olvasok. Mondhatom nyugodt lélekkel, hogy évente minimum 12, de inkább még több könyvet olvasok el. Az ágyam mellett 3-4 könyv biztosan fekszik, hol egyiket ütöm fel, hol másikat. De van egy könyv, aminek tartalma – nem nagyon múlik el nap- valamilyen formában ne kerülne a lelkembe s ez a BIBLIA és a „Mai ige”.

Ne ijedj meg, nem kell, hogy BIBLIÁt olvass, magamról beszélek.

Nem volt ez mindig így, viszont hiszem, ha keresed, meg is találod a helyed a világban, megtalálod Önmagadat, ez az olvasmány-BIBLIA-, ott lesz a napjaidban.

ÍRÁS A BIBLIÁBA

Ez a könyv a könyvek könyve.
Szegény ember drágagyöngy.
Égi harmat lankadtaknak.
Világosság földi vaknak.
Bölcsességnek arany útja,
boldog aki rátalál!
Szomjas lelkek forrás kútja,
hol pohárral Krisztus áll.

Ez a könyv az örök törvény.
Királyon lánc, rabon napfény.
Tévelygőnek hívó harang.
Roskadónak testvéri hang.

Elhagyottnak galambbúgás,
viharvertnek ereszet.
Haldoklónak angyalsúgás:
Ne félj, fogd a kezemet!

Gyermeknek is: “Mily szép rege!”
Bölcsnek: rejtelmek tengere
Fal. S túl rajta élő hangok.
Köd. S benn zengő hárfák, lantok.
Templomok közt legszebb templom,
csak megnyitom, s benn vagyok.
Ablakán a Paradicsom
rózsáira láthatok.

Minden fakul, minden romlik.
Márványvár is összeomlik.
Bíborleplek ronggyá málnak
Dicsőségek füstbe szállnak
Csak ez a könyv nem tér porba…
Mintha volna élő lelke…
Ez a könyv a Mózes bokra,
Isten szíve dobog benne…

Gárdonyi Géza

Olvastam regényeket, életrajzokat, újságot szinte soha, pletykalapokat sem, viszont több mint 20 éve, helyes értékrendet közvetítő csapat által lektorált könyveket olvasok s ez a csapat a N21 – www.n21.com-, nemzetközi szervezet által lektorált könyveket jelentik számomra.

Szinte mindenkit ismerek, vagy személyesen, vagy az életét ismerve fogadtam el az írásaikat. Meggyőződésem, hogy értem, érted íródnak, íródtak. ÉRTED?

napi-9oldal3

Menj és nézz utána, olvass róluk, megtalálhatóak a N21 oldalon s amennyiben megtetszik, megvásárolhatod ezeket a könyveket.

A legelső, ami megragadott, s azóta sem enged, a „SZEMÉLYISÉGÜNK REJTETT TARTALÉKAI” című, Florence Littauer- től.

A főiskolán elsők között voltam a pszichológia tanulásában, s visszaadásában is. Lebilincselő, ahogy megismerheted önmagadat s rájössz, hogy a többi ember sem hülye, csak más mint Te. Ma már kapható a szülőknek, pároknak, munkahelyeknek szánt változat is.

A világ nagy gondolkodói adják át tapasztalataikat, bukásukat, kudarcaikat, sikereiket, tanítva mit ne tegyél, ha jót akarsz. Nem vizet prédikálnak és bort isznak. Ők úgy is élnek, ahogyan írnak. Sokan már nincsenek közöttünk, mint pl. Og Mandino, Jim Dornan, de amit alkottak, az örökké szívemben marad, mert a könyveikben segítőimmé lettek. Nagyon vigyázok, mit engedek be a fejembe, hogy a VILÁG NE TUDJON BEKEBELEZNI!

Javaslom, ismerd meg a N21 könyveit.

Ajánlott könyvek
30008 Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai
30015 Jim Dornan: A siker tízparancsolata
30025 Zig Ziglar: A házasság művészete
30031 Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
30085 Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai pároknak
30088 Jim Dornan: Zongora a tengerparton
30090 Személyiségünk rejtett tartalékai szülőknek
30098 Jim Dornan: Sikerre készülve
30101 Keith Abraham: Élj szenvedélyesen!
30102 Skip Ross: Napi önfejlesztés
30103 Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai – A MUNKÁBAN

BK 030 Dale Carnegie: Sikerkalauz 1.
BK 031 Dale Carnegie: Sikerkalauz 2.
BK 043 Allan Pease: Kommunikációs ABC
BK 069 Brian Tracy: Csókold meg a békát
BK 108 Brian Tracy: Teremtsd újra az életed
BK 109 Napoleon Hill: Túljárni az ördög eszén
BK 113 Brian Tracy: Csak okosan!

BK 114 Lippner Tamás: A bizalomépítés könyve 4 990 Ft

OLVASS NAPONTA LEGALÁBB 9 OLDALT, de ha többre sikerül, nem lesz belőle bajod.

Nem szeretek olvasni, mondod. Kényszerítsd magad, mert ha megfelelő tartalmat ismersz meg, lesz hozzá kedved. Hiszem, az egyetlen dolog, ami igazán fejleszt, az az OLVASÁS!

Tedd szokásoddá, neveld erre a gyerekeidet, unokáidat, hálásak lesznek örökké érte, mert ÉRTÉKet adsz nekik is.

Hálával és szeretettel Neked, Böbe

Szigeti Erzsébet

+36-70 / 363-8094
[email protected]

lektorálta Párom,  Benkő Péter