Előnyei: csupa immunerősítő vitamint tartalmaz; olyan sejteket termel, melyek megállítják a betegségeket; fogyasztásával megelőzhető a tumor kialakulása; csökkenti a koleszterinszintet; valamint egészséges a szívnek és az emésztőrendszernek is.

 

Tápanyagok: B3-, B5-, C-vitamin, karotinoidok, folsav; béta-szitoszterol, kálium; rost

 

NARANCSOS PALACSINTA – 4 adag

 

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 150 ml fölözött tej
  • 70 g sima liszt
  • 2 db narancs
  • darabka sózatlan vaj
  • 1 e.k. nyers nádcukor
  • 4 e.k. sima biojoghurt

 

 

Elkészítés:

Verjük fel együtt a tojást és a tejet, majd keverjük bele a lisztet és a narancs reszelt héját. Hámozzuk meg a narancsokat, szedjük szét cikkelyekre, és tegyük lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, és kis lángon pároljuk 2 percig. Olvasszunk fel egy kis vajat palacsintasütőben, majd palacsintánként mindig adjuk hozzá a tészta negyedét, süssük aranybarnára, majd fordítsuk meg. Narancsokkal és sima biojoghurttal tálaljuk.