Seperc alatt elkészülő torta recept Jamie Oliver konyhájából. Narancsos, finom, könnyed és puha!

Hozzávalók

10 db narancs vagy vérnarancs

250 g méz

3 db tojás

200 g őrölt mandula

100 g polenta

200 ml olívaolaj

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 20 cm-es tortaformát kenjünk be vékonyan olívaolajjal, majd béleljük ki sütőpapírral és kenjük be a papírt is vékonyan az olívaolajjal. 3 db narancs levét nyomjuk ki egy serpenyőbe és adjunk hozzá 100 g mézet és főzzük őket együtt, amíg a méz sűrűsége lecsökken, majd vegyük le a tűzről. Habverő segítségével 200 ml olívaolajat a maradék mézzel keverjük össze alaposan. Adjunk hozzá 2 db tojást és a maradék narancshéját reszeljük a keverékbe és keverjük össze a hozzávalókat ismét. Ezután a keverékhez adjuk hozzá a mandulát és a polentát, illetve 1 vagy 2 db narancs levét. Keverjük ki a masszát alaposan. Tegyük a masszát a tortaformába és süssük 40-50 percig vagy amíg aranysárga lesz. Ha megsült hagyjuk 10 percig a tortaformába hűlni, majd lazítsuk meg késsel a sütemény és szedjük ki a tortaformából. Szeleteljük fel és tálaljuk a maradék narancsokkal díszítve, porcukorral megszórva esetleg vanília fagyival és csepegtessük le a narancsos-mézes sziruppal.

Forrás: jamieoliver.com