Bizonyára Te is sokszor hallod gyermekedtől, hogy „Anyaaaa, unatkozok!” Most, hogy elkezdődött a nyár, és nincs iskola, óvoda, nem kell a házi feladattal foglalkozni, a gyerekek nem mindig találják fel magukat. Azonban, ha nem tudod, hogy mivel foglald le őket, akkor segítünk. Összegyűjtöttünk olyan programokat/tevékenységeket, melyek a gyermekek figyelmét is lekötik, és akár a család is együtt mulathat. Itt a nyár, használjuk ki a pihenésre, szórakozásra!
 
Homokvár építő verseny
 
Rendezzetek versenyt a kerti-  vagy a játszótéri homokozóban. Építsetek homokvárat. Hívjátok át a kisbarátokat is. Szórakozzatok együtt. A homokvárépítés nem csak jó móka, hanem segíti a gyermek fejlődését is. Nő a képzelő erő, a fantázia és a kézügyesség.
 
 
Befőttesüveg-koncert
 
Töltsetek meg legalább 8 db különböző méretű befőttesüveget, eltérő mennyiségű vízzel. Helyezzétek őket egymás mellé, és egy mézcsurgató segítségével szólaltassátok meg az üvegeket. Próbáljatok meg gyermekdalokat is eljátszani, mint pl. a Boci, boci tarka… Ez nem csak szórakozás, hiszen a zenének remek hatása van, mint pl. növeli a boldogságérzetet, fejleszti a verbális képességeket, növeli a fizikai teljesítő képességet is.
 
 
Kertészkedés
 
Építsétek meg közösen egy virágos kertet. Válasszátok ki együtt, hogy milyen virágokat szeretnétek. Keressetek a kertnek egy megfelelő helyet az udvarban, és gondozzátok. Kertészkedés közben minőségi és értékes időt tölthetsz gyermekeddel, beszélgethettek és megtaníthatod neki a kertészkedés csínját-bínját. Ezen kívül a kertészkedés segít csökkenteni a szorongást, javítja a kondíciót, és felelősség vállalásra nevel.
 
 
Kirándulás
 
Most, hogy végre süt a nap és forróság van, keressetek egy szép erdőt, várost és kiránduljatok. Fedezzetek fel közösen a gyermekeddel új helyeket. A kirándulás remek hatással van gyermekre és felnőttre egyaránt. Segít csökkenteni a stresszt, növeli a boldogság hormonokat és a kreativitást.
 
 
Kerti parti
 
Rendezzetek medencés kerti partit. Hívjátok meg a barátokat. Grillezetek, főzzetek a szabadban együtt. És, hogy nem legyen még véletlenül sem unalmas a kerti parti rcsináljatok programokat, mint pl. ügyességi játékok, társasjátékok stb.
 
 
Nyári Szimonetta