Az utazás kedvelők bakancslistájáról nem hiányozhatnak a különleges célpontok sem. Különleges élményhez persze nem kell feltétlenül a világ másik végére elutazni – mondhatnánk. Valóban! Azonban vannak ennek a csodálatos bolygónak olyan tájai, amit tényleg nem érdemes kihagyni csak azért, mert nem a „szomszédba” kell csak átugrani.

 

 

Mi ennek is specialistái vagyunk!

 

 

Ahogy az elmúlt hetekben már több szempontból is megmutattuk, velünk nagyon egyszerű az utazás. Igaz ez akkor is, ha egy kicsit messzebbre kacsintgatunk az úti cél kiválasztásakor.

 

Ha egzotikus útra vágyunk, feltétlenül látogassunk el Kuala Lumpurba. Ígérem, olyan élményekben lesz része az utazónak, amit egész életében boldogan mesél!

 

Az utazás szerelmeseinek nagy pipa a bakancslistán Malaysia

 

 

 

 

 

Már a neve is egzotikus. Hát, még ha közelebbről is megismerjük!

 

 

 

 

Ha a keleti kultúra általában nem vonz, Malaysia akkor is elvarázsol!

 

 

Kuala Lumpur európai szemmel a legfogyaszthatóbb keleti város, különös keverékeként a globális, a maláj, a kínai és a hindu kultúrának.

 

 

Ezt nézd meg!

 

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

 

 

 

Egyedülálló látványosságaival rabul ejti a szépség szerelmeseit!

 

 

 

Pezsgő, erőtől duzzadó város a világ legmagasabb ikertornyaival (Petronas)

 

 

 

 

Forma 1 pályával (Sepang)

 

 

 

 

és a világ legnagyobb szabadtéri madár röpdéjével.

 

 

 

 

Indián kívül itt található a legnagyobb hindu szentély (Batu Caves), amely egy hegytetőn, barlangokba épült.

 

 

 

 

Hihetetlenül jól szervezett a tömegközlekedés. Közlekedhetünk egysínű magasvasúttal, föld alatt és föld felett futó villamos hálózattal, a városközpontban ingyenes buszvonalakkal, amelyek összekötik a legfőbb turistalátványosságokat.

 

 

 

 

Van, ami még egy európainak is újdonság!

 

 

Ami számomra a leghihetetlenebb volt, az a légkondicionált járda, nagyjából az első emelet magasságában, a városközpontban pedig a föld alatt. Ugye hihetetlen!

 

150 éve a város helyén még kínai ónbányákat találtunk volna. Érdemes ellátogatni az ónüzembe (Royal Selangor), ahol a világ legnagyobb ón sörös kupája mellett művészi finomságú ékszereket is láthatunk. Itt készülnek a Forma 1 trófeái is.

 

 

 

 

Hol érdemes lakni egy egzotikus, keleti városban?

 

 

Kuala Lumpurban lakni is jó! Szállást kiemelt időszakra, az idei Maláj Nagydíj idejére néztem. Az ajánlat 1 hétre, 4 főre, 140 négyzetméteres, két hálószobás, 4*-os apartmanban, bőséges büféreggelivel szól. Kipróbált szállást ajánlok, megszálltunk már itt, így jó szívvel javaslom ezt a kényelmes apartmant.

 

 

Mert az ár is lényeges!

 

 

A tágas nappalit, külön étkezőt, felszerelt konyhát, mindkét hálószobához privát fürdőszobát élvezve, bónuszként csodás kilátást kapunk a városra. Közvetlenül az ikertornyok lábánál lévő szállást hihetetlen áron, forintra átszámolva, éjszakánként egy főre nagyjából 6.000 Ft-ért kapjuk meg. Ez még magyar viszonylatban is elképesztő ajánlat!

 

 

 

 

Ezt a csodás világot látni kell!

 

 

Tegyünk egynapos kirándulást Genting Highlands-re, egy szürreális, hegytetőre épült szállodakomplexumba, ahol egy hét is kevés, hogy minden látnivalót megtaláljunk. Étkezőhelyek széles kínálata, kaszinók, üzletek, kül- és beltéri vidámpark, kabinos felvonó a felhőkből a völgybe – hihetetlen látvány, elképesztő élmény, kihagyhatatlan látnivaló!

 

 

 

 

Maga a város is legalább egy hétre bőséges látnivalóval lát el, de akinek az igazi nyaraláshoz a tenger is szükséges, csodás partokat fedezhet fel közelebb és távolabb. Mivel egész évben meleg van, így a tengerpart élvezete nem feltétlenül évszak függő, mint az európai tengerpartokon. Viszont a csapadékos időszakokat itt is érdemes elkerülni.

 

 

Üdülnél a nyugalom szigetén?

 

 

Legkedveltebb sziget Langkawi. Kristálytiszta vizével, természeti szépségeivel Thaiföld tőszomszédságában. Ez aztán az igazi kikapcsolódás!

 

 

 

 

Gondoltad volna? Egy hosszabb napba akár Szingapúr is beleférhet!

 

 

Ha már ilyen messzire utazunk, érdemes élni a lehetőségekkel!

 

 

 

 

 

Egyszóval ha még nem tetted, vedd fel a listádra ezt a gyöngyszemet, ami egy európai számára egyesíti kelet misztikumát, a nyugati turista elvárásaival és élvezd a Föld csodáit.

 

Saját irodád virtuális ablakát kitárva, könnyen, gyorsan és biztonságosan szervezheted meg az utazást indulástól, a programokon át, a visszaérkezésig. Amennyiben úgy érzed, ez egyedül még nem megy, akkor bátran keress meg, segítünk!

 

 

Töltsd ki a kérdőívünket és nyerj!

https://goo.gl/forms/Mi15Y3ckpuyVCaUw2

 

 

A szerencsés nyertes bármely, a listánkon szereplő országba történő idei utazásához, nagyker áron foglalhatja le szállását.   Az ajánlat maximum 5 szoba, összesen 10 főre, és legfeljebb 29 éjszakára érvényes!

Élj a lehetőséggel, utazz biztonságosan, élvezd az élet kínálta szépséget!

 

 

 

Lengyel Ildikó

 

utazás szakértő

 

+ 36 20 930 8507     

           

[email protected]