Az általam is sokszor használt Jin Shin Jyutsu a következő egyszerű gyakorlatot ajánlja az immunrendszerünk felerősítésére. Saját magunkon és máson is elvégezhető. A kéztartást,  ha magunkon végezzük az egyes lépéseket, minimum 5-10 percig tartsuk a minta szerint.

  1. Jobb kéz a bal vállon, a bal oldali nyaktőben nyugszik. A bal kéz a bal oldali vesét „melegíti”.
  2. Jobb kéz marad ugyanazon a helyen, a bal kéz a bal oldali lágyékra vándorol.
  3. A bal kéz a baloldali lágyékon marad. A jobb kéz a keresztbe tett bal láb talpának a belső ívén (a képen látható mélyedésen) nyugszik.

Közben hunyjuk be a szemünket. Egy lassú, szép zene segíti a gyakorlatot. Gondoljunk valami szépre. A tudatunkat gondolatban erősítsük, hogy az immunrendszerünk erős és egészséges legyen. Ne feledjük, a tudat erősebb  mint a matéria (az anyag, illetve a testünk)!

Betegség esetén megkérjük a fekvő beteget, hogy az egyik kezét a számára elérhető pontra tegye, pl. a lágyékra vagy arra a helyre, ami beteg (szív, tüdő stb). A másik kezét, ha megoldható a fejtőre kell tennie (de ez az esetleges erőtlenség miatt el is maradhat). A kezelő a beteg nyaktőjére és a talp belső ívére tegye a kezét.

Ha ketten végzik ezt az energetizáló gyógymódot, akkor a második kezelő tegye a jobb kezet a beteg feje tetejére, a bal kezét a beteg fejrészénél ülve, a beteg bal oldali vállának nyak tövébe. Az első kezelő a fekvő beteg bal oldalán ülve, a beteg bal oldali veséjére es a bal oldali talp belső ívére teszi a kezet.

A kezelés közben beszélgetni szabad, de egy szép zene vagy egy jó füstölő illata is tökéletesen elég. A gyakorlat kb. 30 perces legyen. A kezek egész idő alatt, ugyanazon a helyen vannak.

nem-art-ha-tudjuk

A fenti egyszerű gyakorlat a Jin Shin Jyutsu gyógymódok közül való és az immunrendszerünket erősíthetjük vele minden időben.

Itt említeném meg a váltakozó meleg-hideg egész testes tusolás immunerősítő hatását. Végezhetjük az arcunkon-nyakunkon és a lábainkon is felváltva.

Azt már említettük, hogy a cink és a szelén kiváló mindenfajta megbetegedés esetén. Több élelmiszerben mindkettő megtalálható pl. a fenyőmagban. A fenyőmag cikkben már írtam erről.

Ne feledjük a kolloid cinket és a szelént tartalmazó dr. Schüßler 26. (D 12) sót sem.

Ami  meg  segíthet az a foszfor. Itt is ajánlom a dr. Schüßler 9. (D 6) sót.

A homeopátiában is sok segítőt találunk, kiemelném a Meteoreisen-t és a Dipsacus silvestris-t (D 30). Ha az interneten körbenézünk, nagyon sok növényt találunk, ami antivirális hatasú.

Mint tudjuk, a szakemberek szerint a COVID-19 a tüdő alsó részét támadja meg. Ezt egy felületes légzésnél alig használjuk. Az alsó légutak, különösen a dohányosoknál és a légúti betegségekben szenvedőknél eleve le van gyengülve.

A dr. Shioya féle egészséges légzéstechnika ismerete fontos. Ezt minden embernek ismernie kell, még járvány nélküli időszakban is. Ezzel a légzéssel megmozgatjuk a tüdő alsó lebenyében lévő „pangó” levegőt.

A vírusok élettanát nézve, mindig változniuk, mutálódniuk kell, hogy életben maradjanak. Tehát a mostani COVID-19 vírusra előállított gyógyszer vagy oltóanyag, ha a vírus változott, már nem lesz jó!

A fenti gyógymód viszont minden időben, minden kórokozó, minden betegség ellen hatásos!

Több tudatosságot!

Busch-Turcsányi Sipos Éva

Természettudományok docense

eva.turcsanyi.busch@gmail.com

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest