A püspöki áldással indított Jótékonysági Szeretet Napok jegyében újabb kaláka akció szervezésén van túl a Házat Hazát Alapítvány lelkes alapító párosa Lőrincz Kálmán – az alapítvány igazgatója és társa és jobb keze dr. Máthé Gizella.

  1. szeptember 29 – én a börzsönyi Lósi-völgyben a Kárpát – Haza templomának megújítására és környékének rendbetételére gyűlt össze egy informatikusokból, mérnökökből, művészekből álló lelkes kis csapat. Az esemény sajtótájékoztatójára fél 10 órakor Verőcén a Géza fejedelem lovas szobránál várták a médiumok képviselőit.

 

 

A kaláka munka a Lósi-Völgyben

 

A sajtótájékoztató befejezése után elkezdődött a munka, melynek legfontosabb mozzanata a Kárpát – Haza templomának festése és egy egyedülálló, speciális szigetelőanyaggal történő bevonása volt. Ezzel az akcióval is példát mutattak országnak-világnak arra, hogy hogyan lehet közös akarattal programokat szervezni, adományokat gyűjteni, egymást segíteni egy nemes ügy érdekében.

A templom felújításában olyan neves személyiségek is részt vettek, mint Papp Lajos szívsebész professzor, Bethlen Farkas, Verőce volt polgármestere, Grauszmann György Verőce jelenlegi polgármestere, Palik Katalin Erdőkürt jelenlegi polgármestere, a Panoráma Világklub több társklubjának vezetője, a Csak a Nőknek Magazin tulajdonosa és végül. de nem utolsó sorban a Házat Hazát Alapítvány vezetői Lőrincz Kálmán és dr. Máthé Gizella.

Az ország több régiójából érkeztek vállalkozók, akik munkájukat és alapanyagot ajánlottak fel a templom megújításához, és külső szigeteléshez. Az új technológiával gyors és látványos eredményt értek el.

 

A gyönyörű napsütéses őszi napon fantasztikus kaláka munkában mindenki derekasan és tisztességesen kivette a részét. A munka után mindenkinek jólesett az ugyancsak kaláka munkában, bográcsban készült gulyásleves, amit mindenki nagy kedvvel kanalazott.

A nap végén Dévai Nagy Kamilla a kápolna kertjében kis koncertet rögtönzött a helyi óvodásokkal és iskolásokkal. Mindenkinek megtanította a Házat Hazát dalt, amit Lőrincz Kálmán igazgató felkérésére komponált.

Aki nem ismerné még a Házat Hazát Alapítványt és munkájukat szeretné bővebben megismerni, vagy szívesen csatlakozna a kaláka munkákhoz, keresse fel az Alapítvány honlapját, igazgatóját az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

 

Adományozni lehet: Házat Hazát Alapítvány01

 

Badalói óvoda Kárpátalja adomány

16200151-18525728

 

Elérhetőség:

 

 

Lőrincz Kálmán
igazgató
közgazdász
otthonteremtő

Mobil: +36 (30) 945-4662
Email: klorincz11@gmail.com

 

 

Házat-Hazát Alapítvány

Weboldal: www.hazathazat.hu

Videóink: youtube.com/hazathazat

 

Facebook: facebook.com/hazathazatalapitvany