Kedves Hölgyek, Urak! Szeretettel várunk minden érdeklődőt megújulni, tanulni, mozogni, finomságokat kóstolni márciusi Klubnapunkon. 

Mi történik ezen a napon csillagászati szempontból?

Teliholdkor beszélünk Nap-Éj Egyenlőségről, amikor is átlépünk a Tavaszponton, s megkezdhetjük az asztrológiai Új Évet. Egy új év mindig egy új kezdetet is jelent, egy új kör az életünkben új lehetőségekkel. Szimbolikusan a Nap felemelkedik az alsó világból, s megerősíti mindebben a Telihold. Ezen a napon a nappal és az éjszaka hossza megegyezik, azaz a fény és a sötétség aránya azonos, ami egyfajta nyugalmat, kiegyensúlyozottságot teremt. 
 

Hol ünneplik a tavasz csillagászati kezdetét?

A világ minden táján, így mi magyarok is kiemelt ünnepként tekintünk a tavaszi megújulás hajnalára. A néphagyomány szerint a téli és nyári napfordulók valamint az őszi és tavaszi napéjegyenlőségek különleges energiákat hordoznak, illetve sokszor sorsfordító erővel ruházzák fel ezeket a napokat. Őseink együtt éltek a természettel, annak rendje meghatározta a mindennapjukat, példát mutatott számukra, amiből erőt meríthettek.
 

 

Mit is jelent ez az ünnep?
Magában hordozza a születést, a megújulást. Fontos üzenete az újrakezdés és a megtisztulás lehetősége. A keresztény világ Szent Benedek emléknapját ünnepli március 21-én. Kazakisztánban 3 napos, Azerbajdzsánban pedig 5 napos munkaszünettel ünnepelnek. 

Az ünnep legfontosabb üzenete az ember harmóniája a természettel, és a régi hagyományok örökségének fenntartása. 

Lelkünket töltse el a harmónia, a szeretet. Mi ezen leszünk a Klubnapon március 21-én!

Itt a tavasz, tudod-e?
Leheletét érzed-e?
Virágszájjal rád nevet
virágszagú kikelet.
Rádfüttyent a bokorból,
füttyös madár torokból.
Rügyes ággal meglegyint
S érzed, tavasz van megint