Igazi különlegesség Jamie Oliver konyhájából! Érdemes kipróbálni, mert nem csak finom, hanem olyan egyszerű elkészíteni, mint az egyszer egy!
Hozzávalók
300 g spagetti tészta
olívaolaj
50 g durva szemű zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított csili pehely
5 cm friss torma
2 gerezd fokhagyma
15 g friss kakukkfű
2 db szárított pirospaprika vagy 8 db nap szárított paradicsom
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát, sós, forrásban lévő vízben. Amíg a tészta fő, tegyünk a serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat, a zsemlemorzsát és a csili pelyhet. A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd dobjuk a serpenyőbe. A fokhagymát is hámozzuk meg, vágjuk apróra és tegyük a serpenyőbe. 5 percig közepes lángon, folyamatos keverés mellett süssük a csilis, zsemlemorzsás, tormás, fokhagymás keveréket. A kakukkfüvet vágjuk apróra és keverjük a serpenyőbe a csíkokra vágott szárított pirospaprikával vagy paradicsomokkal együtt és süssük 1 percig tovább, majd adjuk hozzá a tésztát és keverjük össze, valamint kicsit pirítsuk meg a tésztát. A tészta főzővízével egy kicsit meglazíthatjuk az állagát.
Tálaljuk extra szűz olívaolajjal meglocsolva vagy sajttal megszórva!