Michel Nostradamus korának kimagasló egyénisége, a mai nyelven mondva, polihisztor volt. Írásai, feljegyzései, jóslatai még ma is csodálatot váltanak ki az olvasóból, mintha nekünk szólnának.

„Ne menj el, ismeretlen emberek ételéből enni, hanem készítsd saját kezűleg az ételedet. Mert nem tudod, hogy a szakács az ételt, hogy készítette és milyen anyagokból. Nem tudod, hogy a szakács épp valamiért haragos, mérges, deprimált vagy gyűlölettel teli volt, miközben az ételt készítette. Ezek a negatív érzések aztán hozzá kötődtek az ételhez és te ezt nem tudván megeszed, így átveszed ezeket a negatív dolgokat. Aztán nem tudod, hogy mitől leszel szomorú, depressziós vagy beteg. Ha te készíted az ételedet, legyél vidám, az elkészítés alatt énekeljél egy szép dalt és gondolj egy szép gesztusra, a segíteni akarásra, a szeretetre és a szerelemre, a gyógyításra, az életre, a lélek örökké létezésére stb. Akkor az így elkészített étel tele lesz pozitív energiával és a te életed és a te gyógyulásod szolgálja”

1564. ősz… a középkori kisváros Salon de Provence lázban ég. „A király jön.” A király (IX. Károly) és anyja Katarina von Medici utazásának fő célja, egy találkozás a híres Michel Nostradamusszal (doktor, asztrológus, jövendő mondó stb.) Az, hogy Nostradamus nem volt Párizsba felrendelve, hanem a király utazott hozzá, az Nostradamus „nagyságát” jelentette. Nostradamus már kétszer 1529 és 1546-ban a pestis járvány idején, Dél-Franciaország hőse lett. Mint fiatal orvos tanonc, nem bújt el a pestis elől, hanem nyakában szegfűszeg-lánccal, a szájában szegfűszeget rágcsálva, aktívan részt vett a gyógyításban. Talán nem is tudta, hogy ezzel a megelőző gyógymódok alapját vetette meg. Hamar rájött, hogy sokkal egyszerűbb a betegség megelőzésére energiát fordítani, mint a már megjelenő betegségeket gyógyítani. Így létrehozott kb. 460 évvel ezelőtt egy korai „antibiotikumot”, egy fűszer-gyümölcs keveréket, amit ma is minden betegnek és egészségesnek naponta rágcsálnia kellene. A fő alkotó itt a szegfűszeg. Ma már tudjuk, hogy a szegfűszeg ORAC értéke több, mint 22 000. Ez korának nagy lépését jelentette, hisz akkor még nem tudtak a baktériumok, vírusok és más kórokozók létezéséről.

notradamus

Talán egy ismeretlen orvos marad, ha egy Diphterie Epidermiában (baktérium okozta fertőzés,1530.), amire akkor, még nem volt gyógyszer, sajnálatos módon nem veszti el a feleségét és két gyermekét. Ez annyira megrázta, hogy felhagyott az orvoslással és vándorútra adta fejét. Épp úgy mint kortársa Paracelsus, utazott ide-oda, gyógyított és fizetésül egy tál levest kért. Szabadidejében bújta az akkori kolostor könyvtárakat, tanulmányozta a fűszerekkel gyógyítók írását és receptjeit.

“Aki egészséges akar maradni, annak a teremtés titkaival tisztába kell lennie!”

“A jó, egészséges étel a legjobb gyógyszer!”

“Csak egy orvos van, a saját gyógyerőnk, ezért fontos ezt felébreszteni és éberen tartani.”

Receptjei még ma is ismertek hazájában Dél-Franciaországban, mint pl. a királynő salátája. Foglalkozott kozmetikai gyógyító dolgok előállításával is, mint pl. az alma bőrkrém.

Édesség recepteket írt nőknek, gyógyítás szempontjából, pl. a gyömbér édesség.

A fiatalosság megőrzésére ajánlotta a fejes saláta teát, aminek fennmaradása Katarina von Medicinek köszönhető (valószínűleg neki ajánlotta).

Nostradamus sokat foglalkozott azzal is, hogy kell helyesen böjtölni. Ismerte a juhtej gyógyhatását. A juhok sohasem lesznek rákosok. Vajon tudta már Nostradamus, hogy a juhtejben rákellenes hatóanyagok vannak?

A testünk gyógyereje, hogy hat vagy nem hat, függ a gondolkodásunktól. Ezért van az, hogy az állatvilágban sok emberi fájdalom ismeretlen, mert az állatok nem tudnak gondolkozni és miatta hamis emócióban élni. A valós kórokozók, ezért Nostradamus szerint, a félelem, a gyűlölet, az elégedettség hiánya, a méreg, a depresszió stb.

Mi segít Nostradamus szerint?

“Légy pozitív gondolkozású! Még akkor is, ha kilátástalannak tartod.”

“Töltsd meg a világot szeretettel, akkor a betegségnek és a rossznak, semmiféle lehetősége sincs, mert a szeretet ezerszer erősebb”.

 Azt ma már tudjuk, hogy a kórokozók 5- 15 Hz-en rezegnek. A szeretet és minden pozitív érzés rezgése 200-350 Hz vagy még több.

“Kívánjatok egymásnak jót és Isten áldását, az erőssé és boldoggá tesz benneteket!”

 Nostradamus szavai majd 500 év távlatából, ma is aktuális és igaz.

Ajánlom mindenkinek megszívlelni őket!

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest