A nyári hónapokban bizony néha megfeledkezünk a bőrápolásról és a feledékenységnek komoly következményei lehetnek

Nyáron a folyamatos izzadás miatt a szennyeződések könnyebben megtapadhatnak a pórusokban, ezáltal könnyen kialakulhat az akné is. A strand, a klóros víz is próbára teszi bőrünket. A napfürdőtől lehet, hogy egy időre szép színe lesz a bőrnek, de a napsugaraknak, főként az UV-A sugárzásnak köszönhetően hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő. Hatására a bőr begyulladhat, késői pigmentálódás is létrejöhet, valamint a bőr felsőrétegének megsavasodását is okozhatja. Az UV-A sugárzás ezenkívül okozhatja a bőrrák kialakulását.

Mit okozhat még az UV-A sugárzás?

Az UV-A sugárzás hatása jóval később érzékelhető. Nagyban felelős a ráncok kialakulásáért is, felgyorsul a bőr öregedési folyamata.

De nem csak a bőröregedése és a fent említett problémák miatt érdemes nyáron a bőrápolási rutinra még jobban odafigyelni, hanem azért is, hogy védjük az egészségünket.

Hogyan ápold a bőröd nyáron?

Használj fényvédőt: hidratálja a bőrt, segít megvédeni a káros sugárzásoktól azt.

Hidratálj: nyáron az izzadás által sok folyadékot veszítünk, ezért érdemes még több folyadékot bevinni a szervezetbe. Ez segít elkerülni a kiszáradást, a fakó és fénytelen bőrt.

Tisztítsd megfelelően a bőrt: használj reggel és este bőrtípusodnak megfelelő arctisztító tejet/tonikot, melyek segítségével elkerülheted az aknét.

Ne csak kívülről, hanem belülről is tegyél a szép bőrért. A megfelelő étrendkiegészítők által a bőröd a nyári napfény ellenére is ragyoghat! Érdemes mindennap megfelelő minőségű kollagént fogyasztani, amely hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához.

Táplálja a szöveteket, a korai ráncok elkerülhetők általa. A kollagén fontosságáról már korábban írtam egy cikket melyet itt olvashatsz el!

Ne feledkezz meg a bőrvédelemről!

Dr. Boros Szilvia
BGB Interherb Kft.
Sportorvos, táplálkozástudományi szakember
[email protected]
www.interherb.hu