Tüzes nyár!

 

 

A nyárról a bulik, szórakozás, nyaralás – csupa jó dolog – jut eszünkbe. A Feng Shui azonban arra figyelmeztet, hogy ilyenkor is fontos odafigyelnünk néhány dologra annak érdekében, hogy megtaláljuk a harmóniát, így a nyár valóban a felüdülés időszaka lehessen számunkra!

 

A Feng Shuiban a nyár, a Tűz elemhez tartozik. A magas hőmérséklet, a ragyogó napfény, a forró Yang energiát képviseli. Ennek pozitív hatása, hogy társaságba vágyunk, a pezsgést és a felfokozott érzelmeket keressük. Túl sok Tűz elem azonban épp az ellentétes hatást váltja ki: fáradttá, kedvetlenné tehet bennünket. Hasznos tehát, ha meg tudjuk teremteni az egyensúlyt.

 

 

 

 

 

 

Hogyan teremtsünk egyensúlyt?

 

 

Íme, néhány ötlet, amely segíthet a harmónia megteremtésében:

 

  • Használj könnyed, hűvös színű ágyneműt, ágytakarót! Ha lakásodban a Tűz-színek dominálnak (piros, bordó, narancs), próbáld ezt ellensúlyozni lágyabb, hűvösebb színű kiegészítőkkel például világoskék, vagy világoszöld díszpárnákkal, asztalterítőkkel, függönyökkel.
  • A nagy melegben az embernek nem valami sok kedve van a konyhában főzőcskézni, ám ilyenkor is használd a tűzhelyedet. A nem használt tűzhely kiaknázatlan, elmulasztott lehetőségeket jelent.
  • Az erkély, terasz, vagy a kert is otthonod részét képezi a Feng Shui szerint. Használj jó minőségű kerti bútorokat, kiegészítőket! Tartsd ezeket tisztán és karban a nyár folyamán!
  • Az irodában – ha van rá mód – kapcsold le a mennyezeti világítást, és engedd, hogy a természetes fény világítsa meg íróasztalodat a harsány neonfény helyett.
  • Mielőtt nyaralni indulsz, ne csak az íróasztalodon, de annak fiókjaiban is rakj rendet. Selejtezd ki a használhatatlan dolgokat, beszáradt tollakat, törött ceruzákat, elhasznált radírokat, és gyűjtsd össze a dobozába a kallódó iratkapcsokat!
  • Amikor hosszabb időre elhagyod otthonodat úgy, hogy nem tartózkodik ott senki, lakásod passzívvá válik, ez Yin energiát generál, ami viszont negatív eseményeket vonzhat be (mint pl. betörés). Hasznos ilyenkor beszerezni (már olcsón kapható) időzítő szerkezeteket, melyeken beállíthatod, hogy időnként bizonyos időre felkapcsolódjon egy-két lámpa, bekapcsoljon a rádió. Ezzel az egyszerű ötlettel elkerülheted a nyaralásból, hosszabb útról hazaérve a kellemetlen meglepetéseket.

 

 

 

 

 

 

 

Szilvásy Judit

Szilvásy Judit okl. mérnök

Feng Shui oktató-tanácsadó

www.fengshuibolt.h