Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 30 gr olajban érlelt szardella
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 700 gr spárga
  • 500 gr zöldborsó
  • 300 gr bab
  • 60 gr menta
  • 300 ml tejszín
  • 1 db citrom
  • 500 gr lasagne tészta
  • 500 gr túró
  • parmezán sajt
  • olívaolaj
  • néhány szál friss kakukkfű
  • ízlés szerint só és feketebors

 

Elkészítés
Az újhagymát szeleteljük fel apróra. A szardelláról öntsük le az olajat egy serpenyőbe, majd adjuk az olajhoz az újhagymát. A fokhagymát is vágjuk apróra és adjuk az újhagymához. A spárgáról vágjuk le a fás részeket és szeleteljük le, majd dobjuk a serpenyőbe. Ízesítsük ízlés szerint sóval és feketeborssal, majd öntsük fel 1 dl vízzel. Főzzük, amíg puha nem lesz, de közbe keverjük meg néhányszor. Ha megfőtt a spárga, akkor adjuk hozzá a babot, a zöldborsót, a durvára aprított menta leveleket, a tejszínt, a szardellát és a citrom reszelt héját. Ha megfőttek a zöldségek, akkor pürésítsük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel és adjunk hozzá 250 gr túrót és keverjük el. Akkor jó, ha az állaga krémes. Egy tepsi aljára kenjünk a szószból, utána tegyünk egy réteg lasagne tésztát és szórjuk meg parmezán sajttal. Ezt a folyamatot addig csináljuk, amíg az összes alapanyag elfogy. Fontos, hogy a tetejét lasagne tészta zárja le. A megmaradt túrót pici vízzel keverjük krémesre és kenjük a lasagne tetejére. Szórjuk meg kakukkfűvel és süssük meg. Akkor jó, ha a teteje aranysárga.