Isteni finom vegán ebéd, amely a család apraja-nagyjának ízleni fog. A legjobb, hogy akár fél óra alatt elkészül és még diéta alatt is bátran fogyasztható akár este is!
A nyers fasírt receptjét már korábban megosztottam a kedves Olvasókkal és itt vissza olvasható!
Nem nagy ördöngösség, pár perc alatt meg van!
Mos jöhet a fehérrépa rizottó!
A rizottót se kell túl gondolni. Vegyünk két szál fehérrépát, hámozzuk meg. Válogassunk még hozzá kedvünkre zöldségeket pl. paprika, cukkini, paradicsom, sárgarépa stb. A fehérrépát tegyük aprítógépbe és aprítsuk morzsásra. Állagra olyan legyen, mint a főtt rizs. A színes zöldségeket mossuk meg, ha szükséges hámozzuk és apróra vágjuk fel. Keverjük össze a morzsás fehérrépát és az apróra vágott zöldségeket. Fűszerezzük ízlés szerint.
Ha ez is kész van, jöhet az asztalt gomba is!
A gombát tisztítsuk meg, daraboljuk fel és sózzuk meg. Hagyjuk állni kb. 15 percig utána jól nyomkodjuk ki a levét és mehet 45 fokra az aszalógépbe 30 percre.
Amíg a gomba aszalódik készítsük el a salátát is.
Válogassunk össze mindenféle salátának való zöldséget, pl. uborka, káposzta, paradicsom stb. Mossuk meg, vágjuk apróra és locsoljuk meg balzsamecettel , majd hagyjuk összeérni az ízeket.
Tálaláskor az egészet megkoronázhatjuk apróra vágott zöld fűszerekkel!
Jó étvágyat!
Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu