Az igazi mignom nyers és egészséges megfelelője, teli ízekkel, természetes alapanyagokból készítve! Fagyasztóban is tárolható!

Hozzávalók

Tésztaalap

30 dkg dió

25 dkg datolya

1 evőkanál kókuszolaj

1 evőkanál kókuszreszelék

1 evőkanál kakaópor

Citromos töltelék

15 dkg kesudió

½ avokádó

3 evőkanál citromlé

½ citrom reszelt héja

2 evőkanál agavé szirup

víz

1 teáskanál psyllium husk

Csokimáz

10 dkg kakaóvaj

1 evőkanál agavé szirup

5 dkg kakaópor

Elkészítés

A diót daráljuk le durvára, a a datolyából kevés vízzel csinálnunk krémes állagú masszát a turmixgép segítségével. Ezután a hozzávalót dolgozzuk össze, de ne csináljunk túl lágy masszát. Ha nem áll össze tehetünk még hozzá egy kis kókuszolajat, ha lágy, akkor darált diót tegyünk hozzá.

Citromos töltelék

A hozzávalókból – kivéve a psyllium husk- turmixgép segítségével készítsünk sűrű szószt. Öntsük ki egy tálba és keverjük hozzá a psyllium husk-ot is.

Egy szögletes tálcát (20×20 cm) béleljünk ki folpack-al és nyomkodjuk bele a kakaós tészta felét, majd simítsuk rá a tölteléket és tegyük be a fagyasztóba.

Csokimáz

A kakaóvajat olvasszuk meg és keverjük hozzá az átszitált kakaóport és az édesítőszert.

A maradék tésztát nyomkodjuk rá a megfagyott alapra és töltelékre, majd tegyük vissza a fagyasztóba.

Ha a felső réteg is megkeményedett, akkor vegyük ki a fagyasztóból és borítsuk ki egy tálcára, majd szedjük le róla a fóliát. Vágjuk egyforma hasábokra.

A hasábokat mártogassuk a csokimázba, tegyük rá egy rácsra, hogy lecsepegjen a felesleges csoki és rakjuk be a fagyasztóba.

Ha megszilárdult a csoki már fogyaszthatjuk is!

Jó étvágyat!

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu