Hozzávalók az alaptésztához

  • 1 csésze mandulapép
  • 0,5 csésze őrölt lenmag
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 0.5 csésze csíráztatott hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, mediterrán fűszerkeverék ízlés szerint

Hozzávalók a szószhoz

  • 1-2 db paradicsom
  • 2 evőkanál aszaltparadicsom, apróra vágva
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 1.5 kaliforniai paprika
  • petrezselyem, ízlés szerint

 

Elkészítés
A hozzávalókat turmixoljuk össze. Érdemes a hajdinát a legvégén bele tenni, hogy maradjanak benne hajdina darabok. Gyúrjuk össze jól, majd az aszalógép tálcáján simítsuk el egyenletesen. Aszaljuk majdnem keményre.

Szósz elkészítése
A hozzávalókat turmixoljuk össze. Kenjük a szósz felét a megszáradt pizzalapra, majd 1-2 órára tegyük vissza az aszalógépbe. Tálalás előtt tegyük a pizzára a szósz másik felét, és szórjuk meg apróra vágott zöldségekkel (pritamin paprika, cukkini, retek, petrezselyem, csírák, olaj bogyó stb.)

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu