Három rétegből álló finomság, mely egészséges és az ízlelőbimbók kényeztetésére is alkalmas.

 

Hozzávalók a csokis réteghez

 

  • 1 db avokádó
  • 10 dkg datolya beáztatva
  • 2 evőkanál kakaópor
  • Elkészítés
  • A hozzávalókat turmixgépben, a datolya áztató levével együtt turmixoljuk krémesre.
  • Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
  • 40 dkg vegyes piros gyümölcs (pl. aszalt meggy beáztatva, fagyasztott málna, ribizli, fekete szeder)

 

Elkészítés

A beáztatott aszalt meggyet, kevés áztató vízzel turmixoljuk össze, de úgy, hogy kisebb darabok maradjanak benne. A friss gyümölcsöket adjuk hozzá és villával lazán nyomkodjuk össze

 

 

Hozzávalók a vaníliás réteghez

 

  • 20 dkg kesudió
  • 0.5 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • vanília por vagy vanília rúd kikapart belseje
  • víz

 

Elkészítés

A vaníliás réteghez a hozzávalókat turmixoljuk simára és annyi vizet adjunk hozzá, hogy tejszínhab sűrűségű massza legyen.

 

Összeállítás
 

A poharakba (3 db) először a csokis réteget kanalazzuk vékonyan majd a gyümölcsös réteg jön és végül a vaníliás krém kerül a tetejére. Ezt addig ismételjük, amíg a poharunk meg nem telik. Díszítésként tehetünk rá gyümölcsöket, menta levelet vagy megszórhatjuk kakaóporral.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu