A tökfőzelék nem a legkedveltebb étel. De ha jól van elkészítve, akár a kedvencünk is lehet.

A vegán, nyers változata rendkívül izgalmas ízeket produkál. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók

  • 1 db közepes főzőtök
  • 6-8 dkg kesudió
  • ízlés szerint só, kapor és citromlé
  • 1-2 db datolya
  • De ízlés szerint adhatunk hozzá apróra vágott újhagymát, zsenge sárgarépát, zellert.

tokfozelek-borito

Elkészítés

A tököt hámozzuk meg és vágjuk fel hosszában négy részre. A magos részét vágjuk ki és tegyük félre. A tök húsát reszeljük le nagylyukú reszelőn. A félretett magos részt turmixoljuk le. Adjuk hozzá a sót, kaprot, citromlevet, datolyát és a kesudiót, majd ismét turmixoljuk össze. A pürét keverjük a lereszelt tökhöz.

Tálaljuk apróra vágott, csipetnyi kaporral.

Jó étvágyat!

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu