Igen! Szabad az ölelés!

Emlékszel, hogy minden Női Klubnap végén megölelhetsz három embert magad körül? Emlékszel, hogy milyen jó érzés? Emlékszel, a másik szemében a ragyogásra? Emlékszel, hogy mindig várod ezt a pillanatot a Klubnapon is?

Egy olyan különleges világnapról beszélünk, ami azért jött létre, hogy segítsen mindenkit, Téged is, kifejezni érzelmeidet. Felajánlj egy ölelést, s a másik szabadon elfogadja.

 

Honnan ered?

 

1986. március 29-én tartottak Michiganben először Ölelés Napot vagy Öleld át a napot eseményt, ami aztán nagyon népszerű lett, s természetesen tovább is terjedt.

 

 

Miért fontos?

 

Az ölelés terápia, önzetlen kedvesség mások felé miközben jól érezzük magunkat. Mentálisan segíti az egészséges életet, ha ez az emberi érintkezés jelen van az életünkben, legyen az ölelés vagy simogatás. Kutatások bebizonyították, hogy akik 20 másodpercre megölelik egymást, azok szervezetében magasabb az oxitocin, azaz a szeretethormon. És miért jó ez? Próbáld ki egy öleléssel, s érezni-tudni fogod a választ!

 

Mikor van az ölelés napja?

 

A Világnap október 15-én van, de a különböző nemzetek Nemzeti Ölelés Napja bármikor lehet. Így Amerikában január 21-én, egyes országokban december 4-én, nálunk pedig július elején.

 

Ölelj hát bátran és szabadon, mert csak jót tehetsz vele magadnak és másoknak is! Ölelésre fel!

Szabó Ági