Hozzávalók

  • 200 gr keserű csokoládé
  • 200 ml habtejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 110 gr cukor
  • 125 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá. A tojássárgáját verjük fel habosra 50 gr cukorral, majd a tojásfehérjét is verjük kemény habbá a maradék 60 gr cukorral. Fontos, hogy a tojássárgáját és a tojásfehérjét külön-külön tálba verjük fel. Ha a csokoládé teljesen felolvadt, akkor lassan, kevergetés mellett adjuk hozzá az olívaolajat. Ezután a habosra vert tojássárgáját is óvatosan keverjük a felolvadt csokoládéhoz, majd a tejszínhabot és a felvert tojásfehérjét. Keverjük össze óvatosan, míg egységes állagú masszát nem kapunk.
Töltsük desszert poharakba és tegyük a hűtőbe 2 órára.

Tipp: tálalhatjuk vanília fagyival, tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel meglocsolva.