Visszavonhatatlanul megérkezett 2020-ba a tavasz, az első melengető napsugarak és a kibújó hóvirágok akarva-akaratlan is mosolyt csalnak az arcunkra, jó érzéssel töltenek el a szürke-borongós, csapadékos tél után.

Az időjárás sajnos nem mindig viselkedik úgy, ahogy azt a naptár előírja, de ettől függetlenül mi azért megteremthetjük magunk köré az tartós tavaszt, néhány filléres ötlet segítségével.

Otthonunkat könnyedén tavaszi hangulatba tudjuk varázsolni nagyobb kiadások nélkül is, így a hangulatunkon is sokat javíthatunk és jókedvűen indulhatunk el otthonról, még ha odakinn esik is az eső vagy a „tavaszi szél vizet áraszt.”

Virágozzuk fel a lakást!

A színpompás, illatos tavaszi virágok nemcsak gyönyörűek, hanem olcsók is. Nagyáruházakban, de kisebb virágboltokban is kedvező áron vásárolhatunk jácint, nárcisz, tulipánhagymákat, amik a lakásunkban pár nap alatt kinyílnak és remekül feldobják az adott helyiséget. Tegyünk a nappaliba, a konyhába, vagy akár a fürdőszobába is! A jácint ráadásul nemcsak vidám és színes, hanem igen intenzív illatú is, már az ajtóban érezhetjük a tavaszt néhány cserép elhelyezésével.

oltoztesd-tavaszba-az-otthonod

Szerezzünk be díszpárna huzatokat!

Szintén nagy- vagy diszkontáruházak kínálatában olcsón vásárolhatunk különböző méretű díszpárnákat vagy huzatok rengeteg színben és mintával. Néhány új, virágmintás vagy világos párnával feldobhatjuk, „kiszínezhetjük” a lakást, az egész nappali hangulatát is meg lehet változtatni néhány jól megválasztott darabbal.

Terítő és ágytakaró.

Álmodjunk virágokkal, reggelizzünk vidáman! Egy mosolygós, virágmintás terítő felett elfogyasztva a kávé is jobban esik, mintha még mindig hópelyhes mintát néznénk. A hálószoba is mosolyogva köszön el, ha reggeli indulás előtt egy élénk színű takaróval borítjuk be.

Motiváló képek

Lakberendezési boltokban rengeteg vidám, motiváló üzenetet, életbölcsességet felvonultató poszterrel vagy kész fali- és asztali képpel találkozhatunk színes-mintás háttérrel. Legyen egy az előszobában, egy a konyhában és egy a hálóban, hogy minden napszakban belefuthassunk valami motiváló, mosolyogtató bölcsességbe.

Napsugaras, vidám tavaszt kívánok mindenkinek!

Farkas Bernadett