A karácsony az egyik legszebb és legcsillogóbb ünnepünk, ilyenkor díszbe öltözik a szívünk, az otthonunk és mi magunk is.

Senki sem szeret slamposan a karácsonyfa alá állni, ez természetes. Ugyanakkor fontos, hogy olyan ruhát válasszunk, ami stílusban nem üt el nagyon a hétköznapi viseletünktől és kényelmes is. Egyformán rossz egy kényelmetlen, szoros, számunkra idegen ruhában vagy tűsarkú cipőben feszengeni egész este, mint kínosan érezni magunkat, amiért alulöltözöttek vagyunk egy társaságban. Minden öltözködési stílusnak, ruhafazonnak létezik ünnepi formája, válasszunk az alkalomhoz és a hozzánk legjobban illők közül!

A karácsonynak annyi arca van, ahány helyen megünnepeljük valamilyen formában, az öltözékünket pedig helyénvaló karácsony ünnepén belül is az alkalomhoz igazítani. Ilyenkor is érvényes a szabály: Lehetőleg kényelmesen!

Otthon, családi körben

Talán otthon a legegyszerűbb megtalálni a megfelelő, kényelmes öltözéket. Szűk családi körben lehetünk a leglazábbak, főleg, ha kisgyermek is van a családban. Egy bohókás, karácsonyi mintás, egyrészes ruha vagy kötött szoknya egyszínű felsővel és egyszínű harisnyával egyszerre játékos és ünnepi.

Bármilyen csábító a lehetőség, ne legyünk papucsban! Megfelelő egy bejáratott (nem széttaposott), alacsony sarkú vagy telitalpú cipő, ami színben harmonizál az öltözékünkkel. Színek közül válasszunk fehéret, szürkét, feketét vagy pirosat, egyszerre két színt és ne domináljon a fekete! Tegyünk fel aranyszínű kiegészítőket, körömlakkot, de ügyeljünk, hogy ne vegyük fel a versenyt csillogásban a karácsonyfával!

Barátokkal a városban

 A karácsony jó alkalmat nyújt, hogy barátainkkal találkozzunk és egy-egy pohár ital mellett beszélgetve kívánjunk egymásnak boldog ünnepeket.

Ilyenkor legyünk lazán elegánsak! Egy oversize pulóver bőrnadrággal egyszerre vagány, kényelmes és alkalmi. A kis fekete ruha csillogó harisnyával és magas sarkú csizmával szintén tökéletes választás. Játsszunk a kiegészítőkkel! Egy nagy és feltűnő, vagy több (de legfeljebb három), diszkrét, összeillő ékszerrel dobjuk fel az öltözékünket!

Rúzsozzunk! A tökéletes rúzs drámai hatást kölcsönöz és elegáns. Fontos, hogy az árnyalata passzoljon az öltözékünkhöz és a bőrünk színéhez is. Ünnep lévén, használhatunk sötétebb árnyalatot. Ellenőrizzük rendszeresen, nem hagytuk-e a teljes ajaksminket a poharunkon vagy a szalvétán. Ha szükséges, menjünk ki a mosdóba és korrigáljuk!

oltozz-karacsonyhoz-1

Munkahelyen

Csábító lehetőség, hogy a karácsonyi party alkalmával megmutassuk: a mindennapi megjelenésünk mögött milyen elbűvölőek tudunk lenni. De ne feledkezzünk meg róla, hogy a munkahelyünkön vagyunk, ne mutassunk többet a szükségesnél! Térdig vagy térd fölé érő, szoknyával, fényes anyagú vagy bársony ruhával nem hibázhatunk. Szoknyához válasszunk blúzt vagy csillogó felsőt blézerrel, elegáns cipőt, diszkrét ékszert. Öltözzünk az ünnep színeihez: domináljon a fényes szürke vagy fekete, legyen mellette fehér, piros vagy aranyszín! Tegyünk fel némi csillogó szemfestéket és rúzst! Tökéletesen elegánsak leszünk és a harsányság vádját is el tudjuk kerülni.

A karácsony miatt nem kell másnak, szebbnek, boldogabbnak látszanunk, mint amilyenek vagyunk. A felszabadult, harmonikus ünnepléshez elengedhetetlen, hogy az öltözékünk is harmóniában legyünk velünk.

Farkas Bernadett