Bár az őszt sokszor az elmúlás évszakának tartják, mégis termékenység szempontjából igencsak gazdag. Számos vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldség és gyümölcs őszre érik meg, és jelenik meg a piacokon. Az alma, a körte, a sütőtök, szőlő, cékla, és társaik gondoskodnak arról, hogy szervezetünket felkészítsük a télre.

Ma már a háziasszonyok egyre tudatosabban állítják össze a családétrendjét és ebbe a tudatosságba az is beletartozik, hogy lehetőség szerint vegyszermentes, vagy bio – zöldség, gyümölcs kerüljön a család asztalára. Különösen így van ez ott, ahol gyerekek vannak.

Sokszor azonban nehéz megtalálni azokat a piacokat, ahol biztonsággal lehet bio termékeket vásárolni. Léteznek azonban már olyan vásárlói közösségek, melyek szinte „házhoz” viszik a bio zöldség csomagokat. A Csak a Nőknek Magazin szerkesztőségében is működik egy kis vásárlói közösség, mely tagjai így hetente jutnak egészséges bio zöldséghez. Nemes Gábor bio gazda hetente szállít egységesen összeállított szezonális bio zöldség csomagot a Csak Nőknek Magazin szerkesztőségébe. A család nagyságától függően kisebb és nagyobb rekesszel lehet rendelni. (Ha érdekel a lehetőség keresd meg szerkesztőségünket!)

Ősz táján a rekeszt burgonya, cékla, répa, zeller, lila hagyma, tök, sütőtök, fodros káposzta, káposzta, kapor, friss bazsalikom, pirosra érett paprika, zöldbab, fokhagyma vegyesen tölti meg. Aki egyszer megkóstolja a homokhátságból érkező bio zöldséget, az megtapasztalhatja azt az íz különbséget, ami a bio – és a nem bio zöldség és gyümölcs között van. Bátran állíthatom, hogy a bio zöldséggel készített húsleves, vagy a bio krumliból készült püré ízesebb, selymesebb. Arról nem is beszélve, hogy a termékekben benne van az a pozitív szeretet rezgés, amivel a gazdák nevelték ezeket a termékeket.

Próbáld ki, ízleld meg Te is Nemes Gábor bio gazda Homok-hátságból érkező bio zöldség csomagját megtöltő termékeit!

 

Elérhetőség:

Nemes Gábor biogazda

36/70-701-7447

nemesgabor690@gmail.com