Pásztor Anni ajánlásával

 

Eső, hűvös idő és köd? Nem számít, mert az új őszi divat mindenkinek tartogat meglepetéseket. 

 

Retro a divatban is?
Persze, hogy igen! Az őszi kollekció darabjaiban felfedezhetjük a 170-es évek trendjeit. Mellények, trapézos nadrágok, garbók, hatalmas gombok, kordbársony rátétek és hosszú kabátok lesznek a legnépszerűbbek.

 

Mi az a patchwork?
Az angol szó foltvarrást jelent magyarul, s lényege, hogy olyan anyagot hozunk létre, mely több különböző méretű és minőségű anyag összevarrásával jön létre. A 70-es évek szabadságvágyát szimbolizálta többek között ez a technika, s elsősorban a lakberendezésben volt jellemző. Napjainkban azonban az öltözködésbe tér vissza, azaz a ruhák és a kabátok különböző anyagdarabokból készült változatait hordhatjuk.

A patchwork stílusban készült termékek elkészítésekor a tervezők már a klasszikus négyzetformákhoz sem ragaszkodnak, mert a csíkok és a téglalap is megjelenik – ez ám az igazi szabadság!
 

 

No és mit jelent a gender?
Társadalmi nem, azaz tulajdonságok, viselkedésformák és szerepek összessége, melyet a társadalom az egyéntől biológia neme alapján vár el.

Mit jelent ez a divatban idén ősszel? A nemtelen ruhák hódítását, vagyis a kollekciót olyan darabok határozzák meg, melyet nők és férfiak is hordhatnak egyaránt, azaz előtérbe kerülnek a nemsemleges ruhák, cipők, színek, kiegészítők. Jó lesz ez? Persze, hisz divat! Az biztos, hogy a változatosságot biztosítja mindannyiunk megjelenésében.

 

Lesz masni és fodor is?
Annak ellenére, hogy az unisex ruhák valószínű, nagyon népszerűek lesznek, azért a valóban elegáns és igazán nőies darabok a kiegészítőikkel sem tűnnek el az idei őszi kollekcióból. Óriási masniknak örülhetünk csupa extrém helyre elhelyezve a ruhákon, blúzokon. Sőt, akár a sáljainkból is készíthetünk alkalmi masnikat!

 

 

Milyen anyagokra számíthatunk?
A lényeg, hogy idén nem fogunk fázni, mert a divattervezők kegyesek lesznek hozzánk, s meleg és bársonyosan fűtő, alaposan szigetelő anyagokból készült sálakba és ruhákba burkolózhatunk.
A földig érő kötött pulóverek mellé a műbőr ruhák és szoknyák is jól megférnek majd, illetve a pufi és a steppelt dzsekik is a fő divatirányt képviselik idén ősszel.
Persze hordhatunk majd csizmát is, melyek szárai ismét egyre magasabban fogják melegíteni lábainkat.
No és eső vagy hő esetén a vízhatlan dzsekik és kabátok nagy segítségünkre lesznek.

 

Gyere hát őszi divat! Várunk szeretettel!

 

Pastor Anni
divattervező
+36 30 971 0555
[email protected]
 
www.annipastor.hu