A Nemes ÖKO friss termékeit ízlelve felmerül benned a gondolat, hogy mi minden teendő lehet az őszi kertben? Lássuk sorjában!

Sokan, ha a forró nyár után az első hűvösebb szellő megmozgatja a sárguló faleveleket, ijedten húzódnak vissza a házba. Pedig nem kell, hisz az őszi hűvöske idő rengeteg kellemes pillanatot nyújthat az udvarodon. Ha kész vagy a friss levegőn testmozgást végezni a kerted szépítése közben, akkor nemcsak a fizikumod, de a lelked is épül és szépül a nap végére.

Mit tegyél a talajjal?

Itt az alkalom, hogy komposztot dolgozz a talajba, hogy a vízelvezetését és magát az állagát is javítsd! Plusz öröm, hogy a tápanyagok utánpótlását is nagyban megsegíted. Használhatod a konyhai hulladékot, a faiskolák és kertészetek kínálta zsákban árult jó minőségű komposztot, vagy épp a saját magad által érleltet is. Ezt a munkát minden évben meghálálja a kerted talaja.

Hogyan takarítsd ki a kerted?

Fontos, bár nem a legizgalmasabb kertjavító feladat az őszi nagytakarítás. Érdemes azonban odafigyelned és kidobnod az elszáradt és a fertőzött vagy beteg növényeket, valamint megtisztítanod az ágyások földjét.

oszi-kert-oszi-teendok

Mivel takard be a növényeidet?

A hideg időjáráskor már az érzékenyebb növényeket védd úgy, hogy a tövüket betakarod vastagon mulccsal.

Virágoskert ősszel?

Igen, ha szereted a nárciszt és a tulipánt, akkor most ősszel érdemes elültetned a virághagymákat.

Fontos!

…hogy a locsolóberendezést víztelenítsük, a tartozékokat pedig a hideg elől védett helyre tegyük el.

Madáretetés!

Ahogy egyre hűvösebb lesz, úgy kellene figyelni a madarak etetésére, hisz az ősszel a természetes élelemforrásuk egyre kevesebb lesz. Segítsük őket!

oszi-kert-oszi-teendok

Jó munkát kívánunk a kerted téliesítéséhez!

Nemes Gábor
biogazda
+36/70-701-7447
nemesokogazdasag.hu