Padlizsán élénk salátába burkolva. Jamie Oliver receptje alapján savanyú, édes és sós ízekkel megbolondítva.

Hozzávalók

2 db padlizsán

30 g menta

20 g mandula

1 db citrom

1 evőkanál méz

extra szűz olivaolaj

8 db vegyes színű olajbogyó

40 g feta sajt

100 g vegyes saláta

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A padlizsánokat szúrkodjuk meg és tegyük őket a sütő rácsára. Süssük 50 percig.

A menta levelek felét mozsárban törjük össze, adjuk hozzá a mandulát és durván zúzzuk össze. A citromot mossuk meg és reszeljük le a héját, majd keverjük össze a mézzel és az extra szűz olívaolajjal. Ezután az olajbogyót daraboljuk fel és adjuk a mézes keverékhez, majd morzsoljuk bele a feta sajtot. Keverjük össze mindent és adjunk hozzá ízlés szerint feketeborsot.

A salátát tegyük tányérra a félre tett menta levéllel együtt. A megsült padlizsánt vágjuk ketté, tegyük a saláta ágyra és a fűszeres-mézes öntettel öntsük nyakon.

Tálaljuk hidegen vagy melegen.

Kép és recept forrás: jamieoliver.com