Több éve működtetem a kizárólag hölgyek számára létrehozott szauna est programomat.

 

Az elsődleges cél az volt, hogy lehetőséget biztosítsak az egészséges szaunázás élményét megélni azon hölgyek számára is, akik garantáltan nem mennének be fedetlen testtel egy közös térbe férfi társaikkal. Ez a jelenség ugyanis azokban az országokban, ahol a szaunázásnak hagyományai vannak teljesen természetes dolog, de a mi kultúránkban egyáltalán nem.

 

A szauna számomra egy szakrális hely: a testi-lelki megtisztulás, az én-idő töltésének lehetősége, olyan környezetben, ahol az őselemek is jelen vannak: FA; TŰZ; VÍZ; LEVEGŐ; FÖLD (KŐ)

 

A szaunában számos egészségügyi hatás érvényesül: fenntartja az erek rugalmasságát, javítja az általános erőnlétet, erősíti az immunrendszert, szabályozza a vérnyomást, regenerálja az izmokat, fiatalítja a bőrt, méregtelenít. Ha valaki értő szaunamester felügyeletével tölt el 10-15 percet, minden olyan hatást élvezhet, amiért érdemes szaunába menni. A kályhára locsolt illóolajos víz gőz formájában emeli a hőérzetet. A forró levegő személyre szabott keringtetésekor a szervezet fedetlen testfelülettel azonnal érzi, hogy meleg van, védekeznie kell, tehát izzadni kezd. Amit csak szaunamester közreműködésével élhetünk meg, az a „szauna-orgazmus”-ként emlegetett eufória élmény, amit a forró levegő lecsapásának pillanatában borzongásként élünk meg, és endorfint termel. A szauna felöntés, vagy szauna szeánszként emlegetett programok kibővíthetők bőrápolással is, hiszen a felpuhult bőrfelületet, érdemes természetes módon tisztítani, ápolni, pl. sós bőrradír, vagy mézes bőrápolás.

 

A hölgyeknek szánt Parázsfészek arra hivatott, hogy a hölgyek megtanulják, fontos a saját magukra szánt én-idő: ahol fontos vagyok magamnak, ahol engem kényeztetnek, ahol rekreálódok, regenerálódok, feltöltöm az akkumulátoraimat. Beszélgethetek hozzám hasonló nőtársaimmal, akiket hasonló témák foglalkoztatnak, mint engem. Megtelítődök NŐI ENERGIÁKKAL.

 

Az a tapasztalatom, hogy azok a hölgyek, akik már tudják, hogy ez mennyit ad számukra, meg tudják oldani, hogy havonta egyszer, vagy kétszer élvezzék ezt a kényeztetést. Adni, -magukból adni-, csak akkor tudnak, ha van miből…..

 

Az, aki arra hivatkozik, hogy nem ér rá, nem tudja megoldani, gyakran sokkal jobban rászorul, mint gondolná.

 

A 2016/17-es szauna szezonban a Parázsfészek exkluzív tartalommal a Bennünk élő Istennők-kel foglalkozik. 7 egymást követő alkalommal érezzük át azokat a női minőségeket, archetípusokat, amelyeket 7 görög istennő üzen nekünk mitológiai történetük, működésük, gyógyulásuk által. Az élményt Feller Adrienne illatkompozíciói teszik különlegessé.

 

Ha szeretnéd kipróbálni, várlak szeretettel, légy nyitott és befogadó, merj olyan élményeket is megtapasztalni, amelyek kimozdítanak a komfortzónádból.

 

Aki az évad során 6 programon részt vesz, a 7. alkalmat fél áron veheti igénybe.

 

Téged is várlak szeretettel:

Monoszlai Ági

szaunamester

E-mail cím:  parazsfeszek.szauna@gmail.com